Målkungen sänkte Mjällby – sviten bruten för Kalmar

Oliver Berg sänkte Mjällby med sitt femte mål för säsongen.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Trepoängaren var Kalmars första sedan i maj.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Kalmar FF tog en tung seger hemma mot Mjällby.

Och det var lagets målkung som avgjorde.

Därmed är lagets tunga förlustsvit bruten – samtidigt som krisen fortsätter för Mjällby.

– Efter en lite jobbig och köttig andra halvlek så står vi här med tre poäng och det smakar gott, säger matchvinnaren efter matchen. 

Stämningen var allt annat en ångestladdad när Kalmar FF och Mjällby AIF drabbade samman i ett bottenmöte på Guldfågeln arena i Kalmar.

Matchen startade i ett ursinnigt tempo och det var framför allt hemmalaget som tryckte gasen i botten från start genom att sätta en hög press och spela snabbt anfallsspel. 

Mållöst i första – men chanser saknades inte

Men även om hemmalaget var det lag som både ägde spelet och hade de flesta chanserna, försvarade sig Blekingelaget bra och var heller inte ofarliga i sina omställningar. Framför allt störde Amin Sarr Kalmarförsvaret med sina snabba djupledslöpningar. 

Trots alla chanser och den offensiva fotbollen lagen bjöd på under de första 45 minuterna, stod det alltjämt 0-0 på resultattavlan när Andreas Ekberg blåste av för halvtidsvila. 

I den andra halvleken skulle det dock inte dröja länge innan det lossnade målmässigt. Och det var hemmalaget som öppnade målskyttet i den 52:a minuten, genom ett välriktat vänsterskott av målkungen Oliver Berg efter att Amin Sarr slarvat med bollen på egen planhalva. Carljohan Eriksson var chanslös i Mjällbys mål.

Målet var norrmannens femte för säsongen och därmed drar han ifrån i den interna skytteligan. Efter matchen var det en lättad och nöjd matchvinnare.

– Det är jätteskönt efter den tunga perioden vi haft. Vi har tagit med oss mycket bra som vi gjort innan, även om vi inte tagit några poäng och skruvat på lite grejer som vi gör bra i första halvlek. Efter en lite jobbig och köttig andra halvlek så står vi här med tre poäng och det smakar gott, säger Oliver Berg. 

Krisen allt djupare i Mjällby

Efter målet var matchen mest ett ställningskrig, där Mjällby försökte bryta igenom Kalmarförsvaret som var väl samlat. De riktigt farliga chanserna uteblev dock och hemmalaget kunde ta en skön seger med 1-0 – och därmed bryta den tunga förlustsviten. 

Christian Järdler var mycket besviken efter förlusten och kallade lagets insats ”blek”.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

För Mjällby blir läget allt tyngre. Laget har nu inte vunnit på nio matcher och är nu rejält indragna i bottenstriden. Efter matchen var tränaren Christian Järdler besviken och bekymrad. 

– Det är rätt att vi det var längesen vi vann. Vi hade en liknande svit i fjol med sex raka utan vinst. Men den här matchen kan vi inte påverka längre. Jag tycker vi gör en blek insats i dag och det är vi i omklädningsrummet som ansvarar för detta. Men det finns inga mirakel utan nu behöver vi vända och vrida på allt vi kan för påverka så att vi kan göra det bättre, säger han.