Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hur många chanser har de? Inte många...”

Anders Christiansen rullar in 1-2-målet. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Malmö FF:s hopp lever nu. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
”AC”. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö förlorade med 1-2 mot Chelsea. 

Efter att ha legat under med 0-2 så lever ännu hoppet efter att Anders Christiansen gjort 1-2 i slutet av matchen.

– Det är klart det är svårt att vinna med 2-0 på Stamford Bridge. Men allt är möjligt, säger Arnór Ingvi Traustason.

FÅ BÄST KOLL: Följ Malmö FF – direkt i Messenger  

Stämningen på Stadion var elektrisk och både spelare och supportrar var laddade för det första mötet mellan Malmö FF och Premier League-klubben Chelsea i sextondelsfinalen i Europa League. 

Malmö FF startade matchen riktigt bra och skapade en hel del lägen som inte förvandlades till något mål. I den 30:e slarvades det dock i Malmös försvar där Rasmus Bengtsson tappade bollen och Lasse Nielsen inte höll markering i straffområdet. Ross Barkley kunde placera in bollen och 0-1 var ett faktum. 

– Det är slarvigt. Såna misstag får man inte göra på den här nivån, sa Eurosports expert Kim Källström i halvtidspaus.

Giroud klackade in bollen

Malmö fortsatte att spela bra egentligen under hela matchen och höll Chelsea tillbakatryckta. Dock kunde man se att Chelsea ändå var ett nummer för stora och utnyttjade sina lägen. 

I den 58:e minuten stod Chelseas yttermittfältare Willian för ett bra förarbete och passade bollen till anfallaren Oliver Giroud som stod för ett ännu finare avslut. Fransmannen klackade in bollen bakom en chanslös Johan Dahlin. Efter det målet gick luften ur matchen en aning och samma intensitet kunde inte upprätthållas. 

Hoppet tändes

Men så, i den 80:e minuten tändes hoppet för Malmö FF. För att i slutet av matchen lyckades mittfältaren Anders Christiansen reducera för hemmalaget efter ett väldigt fint förarbete av lagkamraten Markus Rosenberg. Det målet kan innebära att hoppet fortfarande lever för Malmö inför returen i London. 

– Man kan inte förvänta sig så mycket mer av oss, vi har inte spelat matcher på den här nivån innan. På det sättet är vi nöjda men man är alltid bitter när man förlorar, säger Anders Christiansen efter matchen i kanal 9:s sändning. 

– Det lever absolut inför returen. Allt kan hända, vi kommer resa dit för att göra mål och vara mer offensiva, fortsätter Christiansen. 

Arnór Ingvi Traustason tyckte efter matchen att målet för Malmö var viktigt. 

– Det var ett viktigt mål. 0-2 hade varit svårt men med 1-2 är det ändå möjligt. Vi åker dit för att ta oss vidare, säger Traustason efter matchen. 

– Det är klart det är svårt att vinna med 2-0 på Stamford Bridge. Men allt är möjligt. Om vi spelar som i dag är det möjligt, fortsätter han. 

”Visar respekt för oss”

Marcus Antonsson var ganska harmonisk efter matchen och menar på att Chelsea hade respekt för Malmö. 

– Vi får analysera allting och se vad vi kan såra dem i för ytor. Vi måste göra minst två mål. Vi får analysera och se vad vi kan göra, säger Marcus Antonsson.

– De visar respekt för oss. De sätter in sina stjärnor i ett läge när de vill döda matchen. De känner att de inte har full koll, säger Marcus Antonsson.

David Luiz hyllar Malmö

Chelseas brasilianska mittback David Luiz gjorde en stabil insats och efter matchen hyllade han Malmös fysik och menade på att de gjorde det svårt för dem. 

– Jag känner laget sedan tidigare. Det är tredje gången jag möter dem. De är otroligt starka fysiskt och taktiskt. De har bra spelare så det är inte lätt att möta dem, säger Luiz. 

– Malmö FF har blivit mycket bättre. Speciellt taktiskt sett så gjorde de en svår match för oss, säger han. 

Oscar Lewicki blickar framåt mot returen på Stamford Bridge och vill skaka om Chelsea med ett tidigt mål. 

– Det känns som att vi är i ett läge där matchen lever och kan vi få in ett tidigt mål vet vi att de kan bli skakiga, säger han. 

Blev de skakiga någon gång i dag? 

– Ska jag vara ärligt så kändes de jävligt trygga. De spelade med stort självförtroende, säger Lewicki. 

Chelseas lagkapten för kvällen Cesar Azpilicueta var frustrerad efter matchen trots vinsten på bortaplan.

– I den andra halvleken hade vi bra kontroll på matchen så det var frustrerande att släppa in ett mål och inte åka tillbaka till Stamford Bridge med ett bättre resultat, säger han till Guardian. 

Rosenberg vill ha mer flyt 

Markus Rosenberg säger efter att matchen att Malmö är där de har drömt om att vara och att det bara är att åka till Stamford Bridge och njuta. Han tycker heller inte att Chelsea har så många lägen sett till hela matchen. 

– Över 90 minuter hamnar vi väldigt sällan i några mellanlägen. Hur många chanser har de egentligen? Inte många. Klart att saker kunde ha gjorts bättre. Men vi gör ändå en otroligt bra match. Vi har inte det flyt vi behöver har, säger han. 

– De behöver en chans så gör de mål. Andra målet är inte ens en chans. Med lite mer flyt så hade vi haft ett bättre resultat. Det är det vi hoppas på i London. En exakt likadan prestation och så hoppas vi på stolpe in i stället, säger Rosenberg.