Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lustig hyllar Ahmedhodzic: ”Hade hoppats på Sverige”

Mikael Lustig har varit bofast i Blågult i ett decennium.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Malmös Anel Ahmedhodzic har i stället valt Bosnien.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Ett decimerat AIK klarade kryss mot serieledande MFF i går. Gästernas Mikael Lustig är mäkta imponerad av Anel Ahmedhodzic.
– Han är extremt skicklig. Jag hade hoppats att han skulle välja Sverige, säger landslagsbacken. 

Mikael Lustig har varit bofast i Sveriges A-landslag i ett decennium. I slutet av augusti blev det klart att han lämnar belgiska Gent för AIK - och i går fick han och lagkompisarna det svettigt mot serieledande MFF.

Gnaget, som avslutade med nio man efter utvisningar på Ebenezer Ofori och Sotirios Papagiannopoulos, klarade trots allt 0-0 och ligger på delad kvalplats ihop med Helsingborg. 

– Ett steg i rätt riktning med poäng borta mot Malmö, men vi måste börja vinna matcher och göra mål sedan också, säger Mikael Lustig som är mycket imponerad av MFF:s mittback Anel Ahmedhodzic. På frågan om 21-åringen är landslagsbra tvekar inte veteranen.

– Ja. Jag har sett mycket allsvenskan det här året och jag tycker att han är en extremt duktig fotbollsspelare. Det är en spelare som är extremt skicklig med bollen. Jag hade hoppats att han skulle välja Sverige.

Vill inte klandra Ahmedhodzic 

Som Lustig är inne på blev det i stället Bosnien för Malmösonen - detta efter att det spekulerats kring haussade försvararen hela sommaren och dennes landslagsval. 

Lustig, som är en av de mest rutinerade i Blågult, har tidigare sett namn som Sead Haksabanovic och Saman Ghoddos välja bort Sverige för föräldrarnas födelseland. Hur han ser på att svenska landslaget nu också missade Ahmedhodzic?

– Alltså missar och missar... Jag tycker det är upp till var och en. Jag kommer inte ställa mig i Anels skor. Som jag sa så hade jag hoppats att han skulle välja Sverige, men han har sin bakgrund och det är hans val, konstaterar Lustig och fortsätter:

– Sedan är det klart att vi vill fostra bra spelare i Sverige och vi hoppas att de vill och känner för att spela för Sverige. Men jag har full förståelse för att man kan ha kärlek för föräldrarnas land.  

”MFF vinner guld”

Trots att Malmö FF efter landslagsuppehållet bara tagit en poäng (tre dagar före krysset mot AIK förlorade skåningarna borta mot Örebro med 3-2) leder skåningarna allsvenskan. Lustig gör ingen hemlighet i vilket lag som han tror kammar hem SM-pokalen.

 – Jag tror MFF vinner. De har bredden. De kan ha spelare skadade och avstängda, men ersättarna håller ändå hög standard. Det är sådant som brukar avgöra.