Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lugnande beskedet om MFF-stjärnorna

Studio KVP: ”Ahmedhodzic är det bästa med MFF just nu”
Anders Christiansen byttes ut skadad mot Sparta Prag.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Johan Dahlin.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Trots förlust mot Varberg och skada på Erdal Rakip har Malmö FF ett glädjebesked att komma med.

Johan Dahlin och Anders Christiansen var tillbaka på planen i träningsmatchen mot U19-laget på tisdagen.

– Det är ingen fara med dem, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Malmö FF är bara några dagar ifrån säsongens första tävlingsmatch mot Syrianska i Svenska cupen på lördag. 

På tisdag genrepade laget i en träningsmatch mot Varberg, som slutade med förlust med 1–3 mot den allsvenska nykomlingen.

– Det irriterar mig att vi gör de fel vi gör och att tempot går ner. De första 15-20 minuterna spelar vi med ett eller två tillslag, med mycket dynamik och mycket rörelse. Efter det går det för långsamt och är inte bra nog, säger tränaren Jon Dahl Tomasson efter förlusten.

– Men det är nog naturligt att det blir så ibland. Vi har spelat två tuffa matcher under vårt träningsläger, vi kom hem och spelade på konstgräs. Det är en process vi är inne i och det är viktigt att vi fortsätter lära oss. 

Spelade mot U19-laget

Malmö FF tvingades till ett byte i den andra halvleken då Erdal Rakip byttes ut efter en skada. 

– Jag vet inte hur det ligger till med honom, säger Tomasson efter slutsignalen.

Tidigare på tisdagsförmiddagen spelade de Malmö FF-spelare som inte var med mot Varberg en kortare träningsmatch mot MFF:s U19-lag.

Mittfältsstjärnan Anders Christiansen och målvakten Johan Dahlin har varit frågetecken efter skadekänningar, och togs inte ut till matchen mot Varberg. Men de deltog i den kortare träningsmatchen, meddelar Tomasson, som säger att det inte ska vara någon fara med dem.

– Båda var på planen i morse. En målvakt har mer att göra när vi spelar kortare matcher och det var ett intensivt pass. Vi prioriterade att han skulle hitta formen igen.