Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löftets svåra beslut: ”Om Real Madrid kommer...”

Anel Ahmedhodzic.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Anel Ahmedhodzic.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: DPPI/OSCAR BARROSO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / DPPI/OSCAR BARROSO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERS

Anel Ahmedhodzic är på väg ut i Europa.

Men han slipper gärna Super League.

– Det kommer inte ens vara roligt att kolla på stormatch efter stormatch varje vecka, det blir inget speciellt, säger MFF-backen.

Malmö FF har inlett säsongen med två raka segrar mot tippade topplag. Trots de sex poängen är mittbacksstjärnan Anel Ahmedhodzic inte helt nöjd.

– Efter att ha haft en mindre bra försäsong så känns det skönt att få tävla i allsvenskan och visa hur bra vi är igen. Vi visade det 2020 och ska visa det 2021 igen. Det är skönt att vår offensiv sitter bra. Men defensiven behöver förbättras lite, vi släpper in tre mål på två matcher, säger Ahmedhodzic.

Har du själv tvivlat någon gång under försäsongen?

– Absolut inte. Jag har alltid trott på oss och vetat att vi är det bästa laget i Sverige.

”Vi har förbättrats”

På sätt och vis är MFF bättre i år än i fjol, tycker mittbacken.

– Jag tycker att vi har förbättrats om man kollar på början av förra säsongen. När vi började allsvenskan då kunde vi inte skapa så många chanser. På två matcher nu har vi skapat riktigt många chanser och det tycker jag är en stor förbättring.

Förklaringen är tid.

– Vi har jobbat mycket med Jon (Dahl Tomasson) och hans spelidé. Vi har förbättrat det på träningar och matcher. Spelidén har blivit helt klar och tydlig. Vi varierar väldigt mycket och går med många offensiva spelare framåt.

På söndag måste defensiven sitta. Då kommer Östersund på besök efter att i senaste omgången ha tryckt till Örebro med 5-0.

Hur ska du stoppa Blair Turgott (som gjorde tre av målen)?

– Jag tror vi mötte honom förra året också, vi får se hur det går. Jag tror de hade fem skott mot Örebro och gjorde fem mål. Det var bra gjort av dem men vi ska försöka stoppa dem och gå för tre poäng. 

Är det något annat lag än ni själva som imponerat på dig?

– Jag tror det kommer vara rätt så tajt med Djurgården. Det har i och för sig bara gått två matcher men jag tror Djurgården kan vara farliga i år.

Ahmedhodzic om Napoli

Malmö FF möter just Djurgården i den fjärde omgången. Anel Ahmedhodzic gillar att möta flera av de topptippade lagen redan i början av säsongen.

– Det är kul. Vi har mött Häcken och Hammarby som är två bra lag i allsvenskan. Vi har klarat det bra och vi kommer så klart gå för tre poäng när vi möter Djurgården men framför allt kommer vi gå för tre poäng mot Östersund på söndag.

I samband med MFF:s tidigare matcher har Anel Ahmedhodzics agent Markus Rosenberg blivit sedd tillsammans med Napolis chefsscout och även fångats på bild. Kvällsposten har tidigare rapporterat om den italienska klubbens intresse för mittbacken. Nu lyfts det igen.

– Jag såg bilden också, den kom upp på Twitter. Nej, men jag vet inte. Jag har koll men jag får inte dela med mig, tyvärr, säger Ahmedhodzic som under vintern främst kopplats ihop med Atalanta men även andra storklubbar runtom i Europa.

Vad tycker du om Super League?

– Jag tycker det är skit. All tradition med Champions League och såna grejer, det är som att de kastar bort det för pengar bara. Det är absolut inte kul att man ska kunna, bara för att man är en toppklubb, spela en tävlingsturnering utan att kvalificera sig in till det. Det är det som är roligt med Champions League, att alla kan spela där. Det kommer inte ens vara roligt att kolla på stormatch efter stormatch varje vecka, det blir inget speciellt.

Skulle du kunna tänka dig att gå till en klubb som ska vara med i Super League?

– Jag vet inte. Jag har inte tänkt så långt.

Vill spela landslagsfotboll

Uefas hot om att spelare i klubbar i Super League kan stoppas från landslagsfotboll väger in för den bosniske landslagsmannen.

– Jag vill spela för landslaget och sånt men om Real Madrid kommer och vill köpa dig kan man nästan inte tacka nej. Det är så svårt att svara på.

– Men jag kan lägga till att jag inte tror det kommer bli av med Super League.