Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljung öppnar för återkomst till HBK

En återkomst till Halmstad ingen omöjlighet för Viktor Ljung.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Halmstads BK höll på måndagen sitt första fotbollspass för året.

Med på plan fanns Viktor Ljung – i alla fall temporärt tillbaka i Halmstad.

– Jag stänger inga dörrar, säger han.

För närvarande finns inget kontraktsförslag på bordet. Viktor Ljung tränade under hösten tillsammans med HBK:s sjukgymnast Simon Bachiou, och nu har han fortsatt med laget.

Förutsättningslöst?

– Jag frågade om jag kunde vara med och träna på gymmet under december, och då sa dem att jag gärna fick vara med och hålla igång med laget också.

För närvarande är han så kallad "free agent".

Om det blir något mer än träningar med HBK för Halmstadssonen är för närvarande oklart. Viktor Ljung säger sig vara "öppen för det mesta" men är också medveten om att skadehistoriken han haft de senaste två säsongerna kan ligga honom i fatet.

Misslyckad tid i Helsingborg

2015 drog han korsbandet i vänster knä. En lång rehabilitering väntade.

– Det tog för lång tid, ett helt år. Jag hade inga andra komplikationer, men nu är det bra i alla fall och det är huvudsaken, säger han och tillägger:

– Men i fjol så innebar det strul med baksida lår eftersom man tar en sena där för att bygga upp knät igen och då blir ju baksidan lite svagare per automatik. Därför så handlade ju förra året mest om att komma igång igen, men jag fick ändå starta tio matcher.

Han gick till HIF från HBK.

Tiden i Helsingborgs IF var mörk. Skadat korsband, degraderad till superettan och sedan misslyckades HIF med att ta sig upp till allsvenskan 2017.

– Det var mycket tråkigheter. Det blev inte som någon hade tänkt sig. Det är skönt att ha det bakom sig nu, det är bara att blicka framåt.

Hur skulle du se på en framtid i HBK?

– Halmstad är inte uteslutet. Så länge jag gör det bra på träningarna finns alltid en möjlighet. Från min sida är dörren öppen.