Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ljung om fansens rop: ”Det är ett fritt land...”

Helsingborgstränaren möttes av burop efter slutsignalen. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Per-Ola Ljung: ”Det är inte första gången jag hör det” Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter 1-1 mot bottenkollegan Falkenberg var hemmapubliken i Helsingborg allt annat än nöjd med sitt lag. 

Exempelvis buades laget ut efter slutsignalen, samtidigt som Per-Ola Ljung fick höra rop om avgång. 

– Det är inte första gången jag hör det, säger HIF-tränaren.

Trots dominans i inledningen av första halvlek och en väldigt bra insats överlag under de första 45 minuterna, var det HIF som släppte in matchens första mål redan efter 12 minuter. Ett långt inkast signerat Tobias Berglund nådde Nsima Peter på bortre stolpen, som från nära håll inte gjorde några misstag. 

Falkenbergs tränare Hans Eklund erkänner att taktiken inför matchen mestadels handlade om fasta situationer och omställningar. 

– Efter målet kom kunde vi ligga lite lägre och satsa på omställningar. Överlag tycker jag vi var ganska tandlösa framåt, utom just vid de fasta situationerna där vi skapar mycket oreda. Vi spelar oss inte fram till några målchanser, utan ligger mest och bevakar. 

Målvakten Johan Brattberg varnades exempelvis efter 17 minuters spel på grund av långsamt igångsättande av spelet. 

– Tyvärr har Johan det problemet i alla matcher, att han ligger på gränsen gällande hur lång tid det får ta. Gällande inkasten så ville vi få upp våra mittbackar i anfallet, vilket tog lite tid. Jag får dra Johan lite i örat nu efteråt, säger Hans Eklund och skrattar.

”Det är ett fritt land”

Per-Ola Ljung var besviken efter sitt lags oavgjorda resultat på hemmaplan. 

– Lite blandade känslor för både mig och Hasse, skulle jag tippa. Första halvlek startar vi otroligt starkt, det är inte mycket mer jag kan begära av mina spelare. Det är de där sista dragen, sista passningarna, sista 20 metrarna som saknas för att skapa de där riktigt stora målchanserna. 

I och med resultatet så fortsätter Helsingborgs negativa svit på åtta raka matcher utan seger – något som märktes efter slutsignalen då hemmapubliken buade ut spelarna. Även Ljung fick höra en del, bland annat rop på hans avgång. Något som inte bekymrade honom nämnvärt.

– Det är inte första gången jag hör det. Det är ett fritt land. Jag tycker att hela klubben hela tiden har varit transparent kring hur vi arbetar och vilka våra målsättningar är; jag vet inte om jag kan säga så mycket annat, säger Per-Ola Ljung. 

För Helsingborg väntar Malmö FF i nästa match på hemmaplan, tillika den sista innan uppehållet.