Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Lewicki i samtal med schweizisk toppklubb

Publicerad

Oscar Lewicki kan bli nästa nyckelspelare att lämna Malmö FF efter höstens SM-guld.

Enligt Kvällspostens uppgifter för mittfältaren diskussioner med schweiziska serieledarna Young Boys.

– Inga kommentarer. Men det är klart att man vill ha saker klart så fort som möjligt, säger Oscar Lewicki.

Det ser ut att bli flera nya ansikten på Malmö FF:s mittfält nästa säsong.

Norske mittfältaren Magnus Wolff Eikrem har lämnat mästarklubben sedan hans kontrakt gått ut och allt talar för att landsmannen Jo Inge Berget gör samma sak. Samtidigt har Erdal Rakip lämnat återbud till landslagets januariturné och väntas skriva på för portugisiska storklubben Benfica vilken dag som helst.

 

LÄS MER: Förbundet bekräftar Rakips flytt

 

För diskussioner med serieledarna

Mycket talar även för att Oscar Lewicki lämnar MFF i vinter. Den A-landslagmeriterade mittfältaren, som varit en nyckelspelare sedan återkomsten till MFF 2015, har ett utgående kontrakt och ska ha besökt bland annat danska Bröndby och polska Legia Warszawa i vinter samtidigt som det har rapporterats om intresse från såväl amerikanska MLS och Israel.

Men det kan bli en flytt till Schweiz i stället.

Kvällspostens kan berätta att mittfältsstjärnan, som kan skriva på för en klubb och lämna gratis i vinter, för diskussioner med Young Boys om en övergång i januari. Den anrika klubben kom tvåa i den schweiziska superligan förra säsongen och leder just nu ligan två poäng före Basel efter 19 omgångar.

– Det är inget jag vill kommentera, säger Oscar Lewicki.

Prytz och Limpar har spelat klubben

Klubben är från huvudstaden Bern och tränas av Adi Hütter, som var tränare för Red Bull Salzburg 2014 när Malmö FF slog ut de österrikiska mästarna i Champions League-kvalet då. Young Boys har vunnit ligan elva gånger, men den senaste ligatiteln är så långt tillbaka som 1985-86.

Flera svenska spelare som Alexander Gerndt, ex-MFF:aren Robert Prytz, Anders Limpar och Roger Ljung har spelat i Young Boys. Just Roger Ljung är numera agent för – Oscar Lewicki.

Enligt Kvällspostens uppgifter finns det även intresse från två belgiska klubbar för Oscar Lewicki.

– Vi får se vad som händer. Jag har inte stängt några dörrar, säger Lewicki.

Finns Malmö fortfarande med i bilden?

– Ja, det är fortfarande ett alternativ.

Hur mycket lockar en ny utlandsrunda?

– Det ska kännas rätt vilken klubb det än blir jag skriver på för. Om det är utlandet eller i Sverige spelar mindre roll.

”Vill ha det klart så fort som möjligt”

Ni har tre små barn. Är det rätt läge att ge sig iväg nu innan de börjar i skolan?

– Det är klart att det är något man tar med i beräkningen, men det som är bra med barn är att de är anpassningsbara. Blir det någorlunda bra levnadsvillkor; att man bor bra och det är ett okej samhälle så trivs nog de också. De har inte ställt några krav på mig än så länge, säger Oscar Lewicki med ett skratt.

En huvudstad som Bern...?

– Som sagt, inga kommentarer. Jag vill undvika spekulationer överhuvudetaget.

När hoppas du ha något på plats?

– Det är klart att man vill ha saker klart så fort som möjligt.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag