Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lewicki hyllades i sin comeback: ”Jättefint”

I den 70:e minuten gjorde Oscar Lewicki comeback.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
”Svårt att ta in allting”
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF fick jubla högst mot AIK.

Men det största jublet kom nästan när Oscar Lewicki klev in på plan och gjorde comeback.

– Det är så klart en härlig känsla när man känner sig uppskattad, säger han.

Klockan hade tickat upp till 70 minuter när domaren gav klartecken för Malmö FF att göra ett byte. Ett byte som gjorde att åskådarna på Eleda Stadion reste sig upp.

Sergio Peña klev av och lämnade plats åt Oscar Lewicki som gjorde comeback. Och han fick ett minst sagt varmt välkomnande av MFF-supportrarna som jublade högt när han sprang in på plan.

– Det var jättefint. Svårt att ta in allting, men jag hörde mycket applåder och jubel i alla fall. Så det var jätteroligt. Jag är ingen människa som älskar stora hyllningar i sig så, men det är så klart en härlig känsla när man känner sig uppskattad. Inget snack om den saken, säger han.

”Känner fortfarande av det”

Mittfältaren har varit saknad – både av sin tränare och publiken.

– Det har man fått höra av folk. Både kul att höra, men samtidigt vill man att det ska gå bra för laget. Men det är klart att man uppskattar fina ord.

Det var i bortamatchen mot Ludogorets den 24:e augusti som han vred till knäet. Totalt har han missat tolv matcher och fått titta på från sidan när laget tagit sig an stjärnorna i Champions League och kämpat om SM-guldet.

– Det är jobbigt så klart, man vill vara med. Sen så har det liksom varit en skada där jag ändå har kunnat hålla i gång ganska bra. Det är mer tillslaget som har gjort väldigt ont, så man har väntat lite på att det ska bli en tolerabel känsla att slå till bollen. 

Hur känns knäet nu?

– Det kändes bra under matchen och det har känts bra sedan jag gick in i träning. Jag känner fortfarande av det en del, men jag tycker ändå att det inte var något speciellt i dag.

Ser MFF som klara guldfavoriter

Han började träna med laget i fredags och har gjort totalt fyra träningar innan det blev match. Men själv är han inte alls förvånad att det gått så pass snabbt från första träning till match och känner sig redo för det som väntar.

– Man får ju kolla lite hur kroppen känns och så klart inte gå in och spela 90 minuter alla matcher direkt. Jag känner mig ändå i hyfsad form eftersom jag har kunnat hålla i gång fysiskt. 

I och med segern mot AIK gick Malmö FF om stockholmslaget i tabellen. Och för Lewicki är det solklart vem som är guldfavoriter.

– Det är vi. Det säger jag alltid. Men jag tror vi vinner guld så klart.

Se höjdpunkterna från MFF-AIK: