Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lewicki: ”Det är inte Barcelona vi möter”

MFF-spelare efter senaste matchen, mot Kiev
Oscar Lewicki.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Oscar Lewicki spelar snart sin sista match med Markus Rosenberg.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

På torsdag spelar Oscar Lewicki sista gruppspelsmatchen i Europa League.

Han beskriver det som en av de roligaste och mest intressanta matcherna i karriären.

Han har en framgångsrik karriär som fotbollsspelare. Torsdagens match är ytterligare ett kliv framåt. Möjligheten att gå vidare från gruppspelet och vinna gruppen finns. Nu får han chansen genom mötet mot FC Köpenhamn. Det märks att just viktigheten i den här matchen är vad som driver honom. Han trycker på hur avgörande den är och att det är därför redan är i full träning efter skada. 

– Mötet mot FCK är en sån match som man har väntat på i många år i klubben, säger Lewicki. 

Köpenhamn har vunnit eller spelat oavgjort i alla sina gruppspelsmatcher. MFF har däremot en förlust med sig i bagaget och ligger därmed tvåa i gruppen. På hemmaplan spelade MFF lika mot Köpenhamn senast. Nu vill de vinna. Lewicki tror att Malmö FF har bra chanser genom att spela matchen på sitt vis. 

– Det är klart att FCK är ett bra lag men det är inte Barcelona vi möter, säger Lewicki. 

Framgångskonceptet är enligt Lewicki lagens olika sätt att spela. Han menar på att det kommer hjälpa MFF i returen. Det viktiga är att fortsätta i sin egen bana och inte falla in i motståndarens spelsätt. För honom är det viktigt att hålla fast vid sitt eget spel.

– Vi vill gärna hålla bollen på marken och spela metodiskt. FCK spelar med mer inlägg och längre bollar vilket vi vill undvika, säger Lewicki. 

Utan Markus Rosenberg

Efter returen kommer MFF stå utan Rosenberg. Han spelar då sin sista match efter ett fantastiskt bra avslut på hemmaplan. Lewicki säger att det kommer bli ett tomrum efter Mackan. 

– Det är stora skor att fylla. Skorna kommer inte fyllas över en natt. Man får växa in i det, säger Lewicki. 

Lewicki vet inte vem eller vilka som kommer ta efter i Rosenbergs fotspår. Men han verkar trygg i att det kommer ske med tiden. Rosenberg ligger fyra i skytteligan för säsongen i Europa League och slutade på samma plats i allsvenskan. Men Lewicki verkar inte orolig över lagets framtid.

– Förhoppningsvis så är det flera som kommer steppa upp och ta ansvar. Både som ledare och som spelare.

Bäst i Skandinavien

Torsdagens match är viktig av flera anledningar för Lewicki. Att få titulera sig som Skandinaviens bästa lag är en del av matchen på torsdag. 

– Jag ser oss och FCK som de största utmanarna. Det blir upp till bevis på torsdag vem som är bäst i Skandinavien, säger Lewicki.