Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lasse Nielsen tillbaka i MFF

Den danske mittbacken har inte spelat sedan skadan mot BK Häcken i den allsvenska premiären. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Lasse Nielsen. Foto: THUNMAN LUDVIG / BILDBYRÅN

Tillbaka i startelvan och med kaptensbindeln på armen. 

Lasse Nielsen steg för första gången sedan skadan mot BK Häcken i den allsvenska premiären ut på planen i MFF:s förlust mot Lyngby.

– Det var coolt att vara tillbaka, säger Lasse Nielsen.

På Stadionområdets hybridgräs tog Malmö FF under söndagen emot Lyngby BK i en träningsmatch. Trots en drömstart med två mål efter fem minuters spel, vände danskarna matchen och vann till slut med 2-4. 

Lasse Nielsen var tillbaka på planen – hans första match sedan den allsvenska premiären mot BK Häcken där han ådrog sig en knäskada som hållit honom borta från spel. 

Fram till nu. 

– Det var coolt att äntligen få vara tillbaka. Planen var bra i dag, med regnet så blev den nästan som Stadions. Det var skönt att få spela fotboll igen och inte bara sitta på läktaren, säger Lasse Nielsen.

Spelade ihop med Knudsen och Adrian

Backkonstellationen Uwe Rösler skickade ut på planen bestod förutom Lasse Nielsen som mittback även av nyförvärvet Jonas Knudsen och den vanligtvis på mittfältet spelande Samuel Adrian. Dansken medger att det var lite ovant för samtliga att spela ihop, men att det trots omständigheterna fungerade bra. Han passar även på att hylla sin debuterande landsman. 

– Det kändes bra med Knudsen, han är en spelare som går in i många dueller och vinner de allra flesta. Det kommer bli bra, säger Lasse Nielsen. 

Ni släppte ändå in fyra mål. 

– Ja, det ska ju vanligtvis inte få hända, särskilt inte när vi leder med 2–0. Vi gör misstag och hänger inte ihop som lag – nån pressar, de andra hänger inte med och så blir vi utspridda. Men men, det var många byten i dag och många nya spelare. Vi jobbar vidare, säger Lasse Nielsen.