Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larsson: Så ska vi spela för att vända

Malmö FF fick med sig ett bortamål från mötet med Wolfsburg. Se höjdpunkter. Bilder från Kanal 9.
Eric Larsson i duell med Wolfsburgs Josip Brekalo.Foto: JAN HUEBNER/TAEGER VIA WWW.IMAGO-IM / IMAGO IMAGES/JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Eric Larsson.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

WOLFSBURG. Förlust på bortaplan – men nästa vecka avgörs allt i Malmös egen hemmaborg.

Då tror högerbacken Eric Larsson att matchbilden kommer att bli en helt annan.

– Vi vet att vi är starka hemma och att vi har goda möjligheter att göra bra resultat där, säger han.

Båda lagen lämnade planen med blandade känslor efter 2–1 i det första mötet av 16-delsfinalen mellan Malmö FF och Wolfsburg i Europa League. 

Wolfsburg kunde glädja sig åt segern, men inte med att ha släppt in ett bortamål. MFF kunde glädja sig åt bortamålet, men inte med att ha tappat en 1–0-ledning i matchen.

– Det är lite surt att torska, men vi gjorde ändå ett bortamål. Vi vet att vi är starka hemma och att vi har goda möjligheter att göra bra resultat där, säger MFF:s högerback Eric Larsson.

Då lär matchen se annorlunda ut, menar Larsson.

– Vi kände att om vi har lite självförtroende och lite energi att göra oss spelbara finns det goda möjligheter att ta oss ur deras press och etablera spel på deras planhalva. Vi fick inte så mycket tid på deras planhalva med bollen, något jag tror vi kommer få betydligt mer hemma.

Fullsatt Stadion väntar

Larsson hyllar också det starka bortastödet med över 4 000 tillresta MFF-supportrar, och han ser det som något som talar ännu mer för MFF i returen.

– Vi hade fantastiskt stöd här, men med vår egen hemmaplan och en fullsatt Stadion kommer det att bli riktigt bra tror jag.

På förhand var det något ovisst om Larsson skulle starta matchen, eller om tränaren Jon Dahl Tomasson skulle välja Oscar Lewicki på hans position. Valet föll på Larsson, som hade en bra känsla efter matchen.

– Det kändes bra, under försäsongen har vi turats om vem som spelat vilken match. Men jag har känt mig i bra form, bra tränad, och det var kul att spela. Det kändes bra framför allt defensivt. Förhoppningsvis blir det bättre anfallsspel i hemmamatchen.

Alla matcher i Europa League sänds på Dplay

Lacazette gav Arsenal segern – avgjorde sent

Skön seger för Arsenal. Lacazette målskytt mot Olympiakos. Bilder från Eurosport.