Larsson: ”Jag ser inget på mitt vänstra öga…”

Eric Larsson omplåstrad efter smällen mot AIK.
Foto: Daniel Kristoffersson

Eric Larsson blev liggandes i gräset efter en duell mot Nabil Bahoui. 

Efter matchen var han ordentligt omplåstrad om ögat.

– Jag ser inget på vänster öga, säger han efter matchen.

AIK tryckte på i slutet för en kvittering. Vid en av alla frisparkar, som laget hade i slutet, blev Eric Larsson liggandes i gräset i eget straffområde efter en duell mot Nabil Bahoui. 

– När det hände var det lite läskigt, det ilade till i hela ansiktet. Men sedan lade sig smärtan, det är bara att jag inte ser något på ögat. Det kan man ta efter tre poäng, säger han och fortsätter:

– Han vill väl kanske slå mig, men inte att det skulle träffa så här dåligt. Man gruffar mycket och man vill bestämma i boxen och han gillar inte när jag brottas med honom. Sedan är det inte schyst att man vevar knytnäven så där, det är lite dumt kanske. Men saker händer. 

Och det var en smäll som tog illa.

– Just nu gör det lite ont och jag ser inget på vänster öga, säger han. 

Kan det vara allvarligt?

– Det tror jag inte, hoppas inte det. Just nu försöker jag ta is på det för att det inte ska svullna upp för mycket. Vi får se hur det känns i morgon.

”Jag försökte skydda mig”

Bahoui och Larsson är gamla vänner från ungdomslandslagen och Larsson avslutar med att säga att han inte trodde att Bahoui gjorde det med flit

– Han är lika gammal som mig och vi har spelat en del i landslagen när vi var yngre. Vi har snackat en del. Jag tror inte han gjorde det med flit. Man vevar och det träffade olyckligt.

Bahoui gav sin syn på incidenten efter matchen.

– Det var inget medvetet alls. Det är fotboll och sånt som händer, jag försökte skydda mig där i straffområdet och höll ut armarna, säger han.

Höjdpunkter från Sirius-Hammarby