Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larsson inför allsvenska omstarten: ”Finns idéer”

HIF förlorade Skånederbyt mot Malmö FF.
Henrik Larsson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF är redo för allsvensk omstart.

Laget ställs i den första matchen efter uppehållet mot Örebro SK på bortaplan – en match som HIF-tränaren Henrik Larsson betonar vikten av.

– Vi får inte överspela, säger Larsson. 

Efter träningsmatchförlusten mot IFK Göteborg för en vecka sedan blickar Henrik Larsson och Helsingborgs IF framåt mot den allsvenska omstarten och matchen mot Örebro SK. Matchen spelas fredag – då väljer HIF att åka upp till Närke redan under torsdagen.

Gällande spelet på planen är Henrik Larssons direktiv tydliga. 

– Det viktigaste är att vi hittar en bra start på vårt presspel och en bra mix mellan när vi ska gå framåt kontra att hålla i bollen, samt att spela vårt spel. Samtidigt får vi inte överspela – vi ska våga, men inte bjuda på så mycket för motståndet. Ska de göra mål så får det vara genom bra prestationer. Kan vi minimera våra risker och samtidigt våga spela så kommer vi att skapa chanser. Det är en tuff bortamatch.

Samtidigt är HIF–tränaren förtegen om hur hans lag på bästa sätt ska få med sig ett positivt resultat hem till Skåne.

– Det blir svårt för mig att avslöja våra största möjligheter i tidningen. Vi har tittat på dem, analyserat dem och har identifierat deras svagheter. Vi har en del tankar och idéer som vi tränat på och som vi kommer att försöka dra nytta av under matchen, säger Henrik Larsson. 

Granen tillbaka i truppen

Helsingborg, som dragits med skadebekymmer på en drös spelare, kan glädjas åt att Andreas Granqvist är aktuell för spel, även om några frågetecken återstår. 

– Han har kört för full nu i fyra pass – jag utgår från att alla spelare som deltar obehindrat i träningar är uttagningsbara, säger Henrik Larsson.

Andreas Granqvist sa själv tidigare i veckan följande angående sin fysiska status: 

– Jag har fortfarande viss smärta i vissa moment, men den försvinner och ligger inte kvar. Vi vill veta hur det känns efter träningarna och särskilt nu i kväll angående eventuella bakslag. Jag har inte fått några hittills, så jag hoppas att det fortsätter på den vägen. Hoppas att det blir match på fredag – jag siktar i alla fall på det i dagsläget. 

Helsingborgs IF är i skrivande stund på negativ kvalplats med tio inspelade poäng på 12 matcher. Örebro är med sina 14 poäng på lika många matcher ett par pinnhål högre upp i tabellen, närmare bestämt på nionde plats.