Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lantz egna ord om Mjällby-uppbrottet

Går från hjälte till syndabock – på en minut
Marcus Lantz.Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Lantz.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Trots Mjällbys succésäsong tvingas Marcus Lantz lämna laget.

För Fotbollskanalen berättar han nu själv om uppbrottet och om framtiden.

– Jag kommer absolut jobba med fotboll nästa år också, säger tränaren.

Mjällby avancerade från superettan till allsvenskan inför säsongen 2020 och tränaren Milos Milojevic valde att lämna laget. Marcus Lantz plockades in som ersättare och har tagit laget till en sjundeplats med 38 inspelade poäng på 27 omgångar.

Trots det väljer klubbledningen att inte aktivera den klausul som förlänger Lantz avtal över nästa säsong.

– Vi ska vinna fotbollsmatcher, det är alltid grunden men det vi kan locka med för att få hit spelare är att skapa en organisation där vi kan jobba individuellt med varje spelare och utveckla dem. Spelare vill komma hit för att bli bättre och det är vi alla, Marcus också, överens om att det är där föreningen måste ha sitt fokus. Men när vi diskuterar om hur man ska nå dit så tänker vi lite olika. Det är helt okej att vi gör det, men då är det bättre att vi går åt olika håll, sa klubbchefen Fredrik Danielsson till Kvällsposten när beskedet kom förra veckan.

Lantz berättar själv

Nu berättar Lantz själv om sina känslor och tankar. I en intervju med Fotbollskanalen berättar han om mötet där han fick reda på att klubben inte vill ha honom kvar nästa år.

– Det jag fick till mig var att man vill ha ett lite annat arbetssätt, som de tror att Mjällby ska nå framgång på och bli bättre genom. Sedan har vi inte pratat specifikt om vissa saker så där, men de vill ha ett annat sätt att arbeta än det jag har haft – då ska de så klart hitta någon annan som passar deras sätt, säger Lantz till sajten.

Lantz vill ha nytt uppdrag

Lantz säger att det inte finns någon större dramatik bekom uppbrottet och att han under hela säsongen känt stöd från klubben. Fokus ligger nu på de tre återstående omgångarna men Lantz blickar också framåt.

– Jag kommer absolut jobba med fotboll nästa år också. Det vill jag göra. Utan att på något sätt låta kaxig så var jag två år i Kopparberg, där kom vi tvåa båda åren, tog cupguld och slog Bayern München i Champions League. Det var två fantastiska år och det ger energi, det får man av framgång. Det här året har jag haft framgång i Mjällby. De tre senaste åren har bara varit framgång. Det gör att man ser att sättet man jobbar på är framgångsrikt, vilket man får energi av. Hade det varit tre år där jag bara hade förlorat hade man kanske dränerats på energi. Men nu känner jag att det här är så jäkla roligt att jag vill fortsätta. Sedan var det blir vet jag inte, säger han till Fotbollskanalen.

Slår motståndaren i nacken – visas ut direkt