Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsspelare provtränar med HBK

HBK-managern Janne Jönsson letar nyförvärv.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Kan Henrik Ojamaa bli nästa bit i Igor Kruljs lagbygge?Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Motherwell, Legia Warszawa, Swindon, Dundee United, FC Wacker, Sarpsborg och Go Ahead Eagles.
Nu kan Henrik Ojamaas nya klubbadress bli Halmstads BK. 

– Det är en etablerad pjäs och en poängspelare, säger HBK:s manager Janne Jönsson.

Det är efter ett tips till klubben som Henrik Ojamaa kommer till Halmstad och Örjans Vall. Klubbens manager Janne Jönsson berättar för Hallandsposten att yttermittfältaren, som också kan användas som anfallare, kommer till staden i veckan för att bekanta sig med staden och miljön. 

– Henrik är en offensivt intressant spelare med bra passningsfot. Dessutom är han snabb och duktig i kombinationsspelet, vilket är lite det vi letar efter. 

– Under våren har vi spelat jämnt mot alla lag vi mött, även mot Malmö de första 30 minuterna. Ojamaa skulle kunna vara den poängspelare vi söker och som avgör kommande jämna matcher till vår fördel, säger Janne Jönsson till Kvällsposten.

Jönsson räknar även med ytterligare förändringar i truppen under sommarens transferfönster – både på plus- och minuskontot.

– Vi har en del intressanta namn på vår lista, främst när det gäller offensiven. Sedan får vi nog räkna med att spelare kommer att försvinna, så är det. 

Vilka då?

– Samtal gällande Sead Haksabanovic kommer alltid. Övriga vill jag inte kommentera. 

Landslagsmeriter från Estland

26-årige Henrik Ojamaa, med 27 A-landskamper på meritlistan, har i nuläget ett kontrakt med holländska Go Ahead Eagles som åkte ur Eredivisie förra säsongen. Även om kontraktet sträcker sig till sommaren 2018, sägs klubben vilja vara villig att släppa Ojamaa. 

Estländaren gjorde under sin tid i skotska Motherwell tolv mål och 24 assist på 60 matcher. Även i Polen blev det poäng: två mål och åtta assist på 33 matcher. Ojamaa har sedan varit utlånad till engelska Swindon, skotska Dundee United, österrikiska FC Wacker och norska Sarpsborg.