Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsman dopad i matchen mot MFF

Dynamo Kievs landslagsanfallare Artem Besedin, 24, var dopad i matchen mot Malmö FF.

Nu stängs ukrainaren av från all fotboll.

Det förbjudna ämnet togs fram på 80-talet för att hålla kosmonauterna vakna i rymden, skriver TT.

Markus Rosenberg fick ett sagolikt avslut på Stadion i Malmö då han skickade in 4-3 på tilläggstid i sin sista hemmamatch.

Strax efteråt genomfördes rutinmässiga dopingtester.

Ett av testerna från den 28:e november förra året visar ett positivt resultat, nämligen det tillhörande den ukrainske landslagsmannen Artem Besedin. 24-åringens urinprov visade spår av det förbjudna ämnet fonturacetam, skriver TT.

Ett ämne som började producerades på 1980-talet, främst för att hålla sovjetiska kosmonauter vakna i rymden.

Anfallaren har valt att inte överklaga och är avstängd till den 19 december i år, något som innebär att han, tack vare coronautbrottet, inte nödvändigtvis behöver gå miste om spel i fotbolls-EM som är framflyttat till sommaren 2021.

Eric Larsson: ”Det är så klart dumt”

Artem Besedin gjorde inte några större avtryck under matchen. I alla fall inte om du frågar MFF-backen Eric Larsson.

– Jag hade väl mest koll på deras vänsterytter och vänsterback. Visst kommer jag ihåg att de hade många bra spelare, men jag kan inte påstå att jag lade särskilt mycket märke till deras forward. Jag tyckte inte att han utmärkte sig nämnvärt, säger Larsson till Aftonbladet.

I övrigt har han inte mycket att säga om anfallaren.

– Jag har inte sett den här nyheten så jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att det så klart är dumt att dopa sig,

På frågan om han är förvånad över att det sker på så pass hög nivå svarar han: 

– Jag vet inte, jag lägger egentligen inte så stor viktigt vid sådana här saker för bevisligen sker det runtom i idrottsvärlden. Men det är så klart inte bra, säger Eric Larsson.