Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar Norge för KFF: ”Kändes intressant”

Se den mäktiga hyllningen till fotbollsprofilen
David Kristjan Olafsson inför en match i den norska ligan.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Kalmar FF fortsätter bygga vidare på truppen efter ett framgångsrikt 2021. 

Näste man att skriva på för den småländska klubben är islänningen Davíd Kristján Ólafsson.

– Kalmar FF kändes intressant tidigt, säger han till KFF:s hemsida.

Davíd Kristján Ólafsson kommer allra närmast från en sejour inom den norska fotbollen, där han tillhört Aalesunds FK under de senaste två åren. 

Från sin vänsterbacksplats noterades Ólafsson för 26 matcher, två mål och sju målgivande passningar under 2021.

– Vi får in en spelare som kan användas både som vänsterback, vänster wing och vänstermittfältare. Det är en fysisk spelare som är snabb och bekväm med bollen. Han spelar med ett stort självförtroende i offensiven och är en bra närkampsspelare i defensiven, säger Kalmars sportchef Jörgen Petersson till klubbens hemsida. 

I närtid kan Kalmar FF blicka tillbaka mot två tunga allsvenska år där klubben tvingades kvala för att rädda sin allsvenska existens. Men säsongen 2021 blev en stor uppryckning under klubbikonen Henrik Rydströms ledning. 

”Gillar hur laget tar sig an matcherna”

Kalmar landade på en allsvensk sjätteplats, före klubbar som IFK Göteborg, BK Häcken och IFK Norrköping. 

Sedan dess har en hel del hänt i spelartruppen och bland annat har Nils Fröling lämnat, liksom Douglas Bergqvist, Sebastian Ring och målvakten Lucas Hägg-Johansson.

Landslagsmeriterade Davíd Kristján Ólafsson blir Kalmars sjätte nyförvärv inför det allsvenska äventyret 2022. Sedan tidigare har bland annat Landskronas succéman Kevin Jensen skrivit på för KFF. 

Ólafssons nya avtal med Kalmar går ut först efter säsongen 2024.

– Det känns väldigt bra att allting är klart och jag ser fram emot att få börja träna och träffa mina nya lagkamrater. Kalmar FF kändes intressant tidigt när jag utvärderade mina alternativ och det hamnade direkt högt upp på min lista. Jag gillar hur laget tar sig an matcherna med en offensiv inställning, säger Ólafsson till KFF:s hemsida. 

 – Jag ser mig själv som en offensiv ytterback med en bra vänsterfot och jag tror att mina kvalitéer kommer passa väl in i det sättet som Kalmar spelar på. Förhoppningsvis kan vi fortsätta bygga vidare på det som laget visade upp i fjol och göra någonting bra tillsammans. 

Kalmars tävlingssäsong börjar den 20 februari med ett gruppspelsmöte i svenska cupen mot superettanklubben Trelleborgs FF. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Nu kommer nya covid-19-restriktioner som slår mot idrotten