Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lånar landslagsmittfältare – med option att köpa loss

Ibrahim Bancé. Foto: Anna Berg
Krister Azelius, ordförande, och Henrik Larsson, tränare, värvar nytt. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Krister Azelius. Foto: JENS CHRISTIAN

Helsingborgs IF lånar Ibrahim Bancé, 18, från ASEC Mimosas.

I kontraktet finns en option att köpa loss landslagsmittfältaren.

– Alla parter ser detta som en väldigt bra överenskommelse, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Ibrahim Bancé var och provtränade med Helsingborgs IF redan i maj och spelade samtidigt en U21-match mot Kalmar FF.

Nu har HIF bestämt sig för att värva in den 18-årige centrale mittfältaren på ett lån säsongen ut.

Han ansluter från det ivorianska topplaget ASEC Mimosas – som tidigare fostrat fotbollsspelare som Kolo Touré, Yaya Touré, Salomon Kalou och Emmanuel Eboué.

– Jag är väldigt glad över att få den här möjligheten och ser fram emot att sätta i gång. Intrycken av klubben från när jag var här på besök var väldigt bra. Det ska bli roligt att representera HIF, säger Ibrahim Bancé i ett pressmeddelande.

Debuterat för Burkina Faso

Ibrahim Bancé kommer ursprungligen från Burkina Faso. Mittfältaren har redan hunnit debutera i Burkina Fasos A-landslag och har flera U20-landslagsmatcher på sitt cv.

Krister Azelius, ordförande i Helsingborgs IF, kommenterar övergången så här:

– Ibrahim är en ung, lovande central mittfältare som våra sportsligt ansvariga nu ska få lära känna mer i vår miljö. Han är för sin ålder väldigt erfaren med matcher i ett topplag i Elfenbenskustens högsta liga, matcher i Burkina Fasos U20-landslag samt helt nyligen matchtid med Burkina Fasos A-landslag, säger Krister Azelius.

Köpoption i kontraktet: ”Väldigt gynnsam”

Helsingborg har också förhandlat fram en köpoption i kontraktet. Det gör att klubben kan köpa loss spelaren för en fast summa efter låneperioden.

– Denna lösning är väldigt gynnsam för oss ekonomiskt och är utfallet så bra som vi hoppas och tror har vi möjlighet att köpa loss spelaren för en fast summa efter säsongen. För oss är det också viktigt att en ung kille som Ibrahim trivs i Sverige, Helsingborg och HIF innan vi knyter upp honom på ett längre avtal. Alla parter ser detta som en väldigt bra överenskommelse, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Tidigare i veckan blev anfallaren Alhaji Gero klar för Helsingborg, något som Kvällsposten kunde avslöja under söndagen. Värvningen offentliggjordes sedan under måndagen.