Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar MFF – klar för en dansk klubb

Franz Brorsson.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Franz Brorsson.
Foto: BILDBYRÅN

Franz Brorsson lämnar Malmö FF.

Mittbacken lånas ut till danska Esbjerg – samtidigt förlängs kontraktet till och med 2021.

– Det känns som en bra överenskommelse för alla inblandade, säger Brorsson i en presskommentar.

Stora delar av förra säsongen förstördes av skador för Franz Brorsson som dessutom hade svårt att slå sig in som mittback i startelvan där konkurrensen var hård från bland andra Rasmus Bengtsson, Bahrang Safari, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Eric Larsson och Oscar Lewicki.

Inför den här säsongen har dessutom Anel Ahmedhodzic återvänt efter att ha gjort en stark säsong som utlånad till danska Hobro.

Nu lånas Franz Brorsson ut.

Vid lunchtid på måndagen kunde SportExpressens avslöja att mittbacken bara var detaljer från en tillfällig övergång till Esbjerg i danska ligan. Mittbacken var då på plats för läkarundersökningen.

Nu bekräftar Malmö FF.

– Franz har varit otursdrabbad med skador och han har ett tufft år bakom sig. För att komma in i konkurrensen igen här i MFF vill han få regelbunden speltid på hög nivå. Efter samtal med Esbjerg tror vi att det finns goda möjligheter till det i deras miljö, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Brorsson till Esbjerg

Franz Brorsson kom till Malmö FF från BK Näset som 14-åring. 2016, 2017 och 2018 startade han merparten av de allsvenska matcherna men 2019 var tyngre med bara fem starter i serien för 23-åringen.

– Det blir spännande att komma till Danmark och testa på spel i deras liga. Förhoppningsvis får jag mycket speltid och kan komma igång ordentligt igen efter mina skador.

Brorsson fortsätter:

– Samtidigt är det roligt att förlänga ett år med Skandinaviens bästa klubb just nu. Det är en trygghet och en morot att jag fortsatt tillhör MFF. Målet är förstås att göra bra ifrån mig i Danmark så att jag stärker mina chanser till spel i MFF igen när jag återvänder.

Daniel Andersson är nöjd med lösningen:

– Franz har visat vid många tillfällen vilken kapacitet han har. Han har ett internationellt snitt med sin fart och sitt duellspel, vilket är viktigt i dagens fotboll. Vi ville undvika att hamna i en situation där han återvände till oss med ett halvår kvar på kontraktet och därför känns det bra för alla parter med en förlängning.