Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kvittar var man spelar – väger ändå tyngre”

Franz Brorsson är snart redo för spel igen efter skadan.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Janne Andersson har mittbacksproblem i landslaget. Kommer Franz Brorsson bli aktuell framöver?
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Franz Brorsson berättade nyligen om sina ambitioner att komma med i svenska landslaget och han är säker på att en utlandsflytt skulle ge honom större chanser att få ett glädjande samtal från Janne Andersson.
– Det känns nästan som att om man spelar i allsvenskan ska man nog varit med i landslaget tidigare för att komma med och det har jag inte jag varit, säger han. 

Det var i matchen mot Zenit som Franz Brorsson utgick skadad. Han missade därför förlustmatchen mot Mjällby i helgen, men någon större fara med mittbacken är det inte och han hoppas på spel i cupen mot Onsala nästa onsdag.

– Förhoppningsvis är jag redo till dess, det ska inte vara något superallvarligt. Det högg till lite i benet och muskeln var jävligt spänd. I och med att matchen mot Zenit då redan var död var det bara att gå av, berättar Brorsson som fanns med ute på gräsplanen när MFF tränade under onsdagen.

Många MFF-namn är i skrivande stund iväg på landslagsuppdrag. Nyligen räckte Brorsson upp handen om spel i Blågult. Men att skadan nu kom i vägen är inget han grämer sig över ur den aspekten.

– Jag visste att jag inte inte hade varit aktuell ändå för man brukar få reda på om man är med i en bruttotrupp och jag tror inte att jag varit med i en sådan.

”Emil Bergström är en sådan” 

Tycker du att du borde vara med i landslaget?

– Borde och borde... Man kanske kan vara med i snacket i alla fall om det dyker upp fler återbud. Samtidigt finns det andra spelare i större ligor utomlands som heller inte är med i landslaget. 

Vem eller vilka tänker du på? 

– Jag kan inte så många, men Emil Bergström som var i Djurgården tidigare. Jag har inte koll var han är nu (på lån i Willem II från Utrecht och tidigare spel i Rubin Kazan, Grasshoppers och Basel), men han är väl en sådan kanske. Spelar man till exempel i Celtic (Carl Starfelt) väger det så klart tyngre men ah, det kvittar nog nästan var i utlandet man spelar så väger det tyngre än om man spelar i allsvenskan. Det känns nästan som att om man spelar i allsvenskan ska man nog varit med i landslaget tidigare för att komma med och det har jag inte jag varit. 

Din bild är så?

– Ja, så är det ju. Kan man visa i de bättre ligorna att man står upp bra mot det motståndet varje vecka kan man se ett kvitto att man håller. I allsvenskan är det inte lika tuffa matcher hela tiden. 

”Chanserna skulle öka då”

Det har tidigare varit skriverier om Brorsson till såväl Ryssland som Tyskland. Han medger att ett argument för att flytta utomlands är att just öka chanserna till spel i landslaget.

– Absolut. Jag tror att chanserna skulle öka då.

Brorsson gjorde sin första riktiga A-lagssäsong i MFF 2015 då han spelade såväl i allsvenskan som i Champions League. Sedan dess har han varit klubben trogen, men nu när kontraktet löper ut efter säsongen är han sugen på något nytt vilket skåningen också berättat om tidigare. 

– Jag och Oscar (Lewicki) har väl varit här längst nu. Det kan vara dags för mig nu med ett äventyr och prova på det, ge det en chans fullt ut och då kanske få en större möjlighet att komma med i landslaget.

Det här kan alltså vara din sista säsong i MFF?

– Det kan vara så för den här gången. Jag har i och för sig inte stängt dörren till MFF heller, men det kan bli så. Jag får se vilka alternativ som finns och så väga för- och nackdelar. 

Vad vill MFF?

– De har visat att de vill förlänga och vi har en dialog. Vi får se vad som händer om en eller två månader, men det kan vara ett bra läge för mig att gå utomlands, avslutar 25-åringen.