Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kvaliteten är pinsam – att man inte skäms”

Halmstads Joseph Baffo
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
HBK-spelarna diskuterar med Pandzic efter matchen
Foto: Discovery plus

Joseph Baffo går till stenhård attack mot domarna efter förlusten mot IFK Norrköping. 

På Instagram skriver Halmstadsstjärnan bland annat: ”Att man inte skäms för att komma till en match enbart för att blåsa i favör för hemmalaget”. 

– Jag har ingen kommentar till det, jag orkar inte, säger domarbasen Stefan Johannesson till SportExpressen. 

Halmstad hade ledningen borta mot IFK Norrköping i går söndag i den tredje omgången av allsvenskan. Men Peking vände och vann matchen efter sent avgörande. 

För i den 82:a matchminuten satte Isak Bergmann Jóhannesson 2-1, men målet dömdes först bort av huvuddomaren Bojan Pandzic för offside. Men tv-bilderna visade att bollen kom från en HBK-spelare till Bergmann Jóhannesson som enkelt kunde sätta 2-1. Efter diskussioner med assisterande domaren tog Pandzic beslutet att döma mål. 

Fullträffen visade sig vara avgörande och efter slutsignal rasade Halmstad-spelarna och omringade domarteamet som var på väg av planen då de ansåg att det hade varit för många felbeslut mot dem. Efter matchen valde Joseph Baffo att rikta stenhård attack mot domarna – med Bojan Pandzic i spetsen. 

”Kvalitén är rakt av pinsam. Är bristen på intresset verkligen så stort att man enbart ger lisens [sic] till vem som helst? Att man inte skäms för att komma till en match enbart för att blåsa i favör för hemmalaget”, skriver 28-åringen på Instagram. 

Johannesson: ”Jag har ingen kommentar till det”

SportExpressen har försökt nå det tidigare utlandsproffset och U21-guldhjälten för en kommentar men han har inte återkommit. Bojan Pandzic har inte heller återkommit. 

Stefan Johannnesson, domarchef i SvFF, säger till SportExpressen att han inte vill kommentera kritiken. 

– Han (Baffo) får skriva det, säger Johannesson och fortsätter: 

– Vi är vana vid att folk skriver lite vad de tycker, jag har ingen kommentar till det. Jag orkar inte. Det är väl upp till spelarna själva och deras förening att stå för vad de skriver, jag har faktiskt inga kommentarer.

Halmstad inledde den här säsongen starkt när de besegrade topptippade Häcken med 1-0. Men därefter har nykomlingen förlorat två raka matcher och parkerar på en elfteplats i tabellen.