Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kundai Benyu: ”Jag skulle definitivt överväga det”

Kundai Benyu trivs i HIF.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Celtic–lånet har kämpat sig tillbaka till startelvan efter en skada.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Mot Falkenberg fick han chansen från start och tackade för förtroendet genom att göra mål.

HIF:s Celtic–lån Kundai Benyu trivs med sin status i klubben och utesluter inte en fortsättning efter säsongen. 

– Jag skulle definitivt överväga det, säger Benyu.

Inför säsongen förstärkte Kundai Benyu Helsingborgs IF. Han tillhör i vanliga fall Celtic, men spelade innan ankomsten till allsvenskan i Oldham i engelska League Two där han hade Manchester United–legendaren Paul Scholes som tränare. 

Det började bra för Benyu som snabbt var aktuell för en startplats i Per-Ola Ljungs elva, men en skada satte stopp för speltid.

Nu är Benyu skadefri och fick så sent som i matchen mot Falkenberg spela från start. Han tackade för förtroendet genom att ordna kvitteringsmålet och berättar att han äntligen kan visa vad han går för.

– Jag mår bra! Känner mig i fin form, har spelat i de två senaste matcherna, blir starkare och i bättre form för varje dag… Mitt självförtroende växer – jag vill bara fortsätta behålla mitt momentum och se hur långt det räcker. 

Han fortsätter:

– Alla spelare vill ju så klart spela. Alla kan träna, men på matchdagen är det bara elva spelare som får chansen. Man måste ha tålamod, vänta på rätt tillfälle och sen ta chansen när den kommer. Jag har ju min skada från i våras, den skulle vara läkt på två veckor men tog nästan dubbelt så lång tid. Det var jobbigt att se allt från sidlinjen, men tack och lov är de dagarna över nu, säger Kundai Benyu.

”Hade definitivt övervägt det”

HIF är i stort behov av poäng för att undvika den omedelbara bottenstriden i allsvenskan. Nu väntar Hammarby i Stockholm – Kundai Benyu förklarar vad som inte fungerat för HIF hittills. 

– Vi vet alla att det kommer bli en tuff match och hur bra Hammarby är. Den här säsongen har de gjort väldigt många mål i varje match – det är vi medvetna om och jag tycker att vi är bra förberedda på vad som väntar. Nu är det upp till oss att hindra dem från att fortsätta med det, säger Kundai Benyu.

– Vi har släppt till för många enkla lägen och mål bakåt, samtidigt som vi inte har varit tillräckligt effektiva framåt trots att vi skapar många bra chanser. Får vi ordning på det kommer vi flyga uppåt i tabellen, säger Kundai Benyu. 

Hyllar Alhaji Gero

Benyu passar även på att hylla ett sommarförvärv – Alhaji Gero förstärkte HIF efter att ha lämnat Östersund och har på relativt kort tid gjort intryck på Benyu och hans lagkamrater. 

– Vi kommer bra överens och snackar mycket i omklädningsrummet. Utanför planen är vi goda vänner, något jag hoppas kommer hjälpa oss även på planen. Han är väldigt rolig, skämtar mycket och är alltid på bra humör. Jag gillar den typen av personer, han gör alla glada och är en bra typ av person att ha i laget på det sättet, säger Benyu om Gero.

Ditt låneavtal med HIF går ut efter säsongen. Har du funderat något kring det?

– Jag har inte hört någonting eller haft några samtal om det än, men vi tar det när det kommer. Hade kontraktet gått ut nu och du hade frågat mig i dag, hade jag definitivt övervägt att stanna. Jag mår bra här, utvecklas som spelare och känner mig som en del av laget, säger Kundai Benyu.