Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kroatiska hyllningen till MFF: ”Jättar mot småkillar”

Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Lokomotiva Zagreb blev en munsbit för MFF. Det himmelsblåa laget bjöd på uppvisning och vann med 5-0. Kroaternas tränare är mäkta imponerad.
– Det var jättar mot småkillar. Jag tror de når gruppspelet. Granada kommer få det tufft, säger Goran Tomić.

På förhand sa både Jon Dahl Tomasson och Isaac Kiese Thelin att Lokomotiva Zagreb skulle vara snäppet bättre än ungerska Honved som MFF slog ut i Europa League-kvalets andra runda med 2-0.

Duon visade sig ha fel. Kroaterna krossades med 5-0 och det var aldrig något snack om saken. Tränaren Goran Tomić målade upp MFF som favorit inför mötet - och han är nu mäkta imponerad av det svenska laget.

– Malmö är långt före oss. De har ett väldigt starkt lag. Vi kan inte tävla mot dem, det är så stor skillnad. Det var jättar mot småkillar i dag. Dinamo Zagreb skulle också ha problem med dem.

”Granada kommer få det tufft” 

Just Dinamo Zagreb slog ut MFF i Champions League-playoffet 2011 med totalt 4-3. Tomić tvivlar inte på att Malmö hade haft bra chans till revansch. 

– Det är jag säker på. Dinamo skulle fått problem! 

Den 43-åriga kroaten tror också att MFF når gruppspelet för tredje året i rad. Detta trots att spanska Granada väntar i playoffet.

– Granada kommer att få det tufft, avslutar kroaten. 

Tomasson: ”Det är otur” 

Malmös tränare Jon Dahl Tomasson är glad över att höra komplimangerna. Han väntar sig en svår match mot La Liga-laget Granada, som vann sin kvalmatch mot georgiska Lokomotivi Tbilisi. 

– Det säger sig självt att det är ett bra lag, det finns inga tvivel om det. Det är nästan så att man frågar sig hur vi kan få möta dem när vi är seedade i lottningen. Det är otur. Men det blir en fin match och det ska bli kul att få mäta sig med ett lag på toppnivå.