Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elms kritik mot egna klubben: ”Skitdåligt”

Rasmus Elm. Foto: BILDBYRÅN
Viktor Elm. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Kalmar FF är fortfarande inte överens med Rasmus Elm om en kontraktsförlängning.

När laget gjorde sin premiärträning inför säsongen saknades därför mittfältaren.

– Jag vet inte om de har försökt så jag vet inte om de har misslyckats. Det är skitdåligt. Alla vet hur bra han är. Med respekt för alla andra spelare vi har så är han den bäste vi har och han borde ha varit klar först, säger storebror Viktor Elm till Barometern.

Rasmus Elm har varit skadedrabbad under stora delar av karriären. Förra säsongen kom han ändå upp i 15 matcher från start och gjorde dessutom fyra inhopp i allsvenskan.

Nu har kontraktet med Kalmar FF löpt ut och inom laget är förvåningen stor över att klubbledningen inte lyckats få till en förlängning med mittfältaren.

– Vi har många ungdomar som kan bli någonting men vi behöver få in erfarenhet. Att de inte förlängt med Rasmus än är en gåta. Det skulle ha varit klart för länge sedan. Så fort han hade spelat fem matcher i rad i höstas skulle de ha förlängt med honom. Där har de lite att lära, säger Rasmus storebror Viktor Elm.

Magnus Pehrsson ny tränare för Kalmar FF

I samband med premiärträningen på måndagen fick nye huvudtränaren Magnus Pehrsson frågor om hur han ser på situationen med Rasmus Elm.

– Läget är så att han inte var med och tränade. Det förs samtal med honom, vilket är positivt. Mer än så kan man inte säga i dag. Jag har sagt tidigare att jag tror och hoppas att Rasmus Elm kommer spela i Kalmar FF 2019. Det känns som att det mesta pekar på det. Men han ska också skriva på det kontraktet och han ska börja träna med oss. Där är vi inte än, säger Pehrsson till P4 Kalmar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!