Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken: ”Beteendet är fel och oansvarigt”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Förbundets pressmeddelande.
Foto: nfsbih.ba
Anel Ahmedhodzics svar.
Foto: Instagram

Anel Ahmedhodzic kommer inte dyka upp på den bosniska landslagssamlingen efter Anders Christiansens positiva coronatest.

Beslutet får förbundet att rasa.

”Det här beteendet är minst sagt fel och oansvarigt”, skriver det bosniska förbundet på sin hemsida.

Kort efter att Malmö FF tog hem SM-guldet på söndagen stod det klart att Anders Christiansens testats positivt för covid-19 och firandet fick ställas in. Bara några dagar senare var det tänkt att spelarna med landslagsuppdrag skulle ansluta till sina respektive samlingar. Men inte Anel Ahmedhodzic.

Beskedet att MFF-spelaren inte dyker upp på Bosniens samling kom som överraskning för landslaget, hävdar en talesperson från förbundet.

– Anel bekräftade för några dagar sedan att han skulle komma, han fick också flygbiljetter, och nu plötsligt har allt förändrats, säger talespersonen till Faktor.

I ett uttalande på förbundets hemsida, som publicerades under måndagskvällen, kritiseras Ahmedhodzic:

Det här beteende är minst sagt fel och oansvarigt, särskilt eftersom information om hans frånvaro från den här samlingen redan har dykt upp offentligt, från människor nära Ahmedhodzic.

I det här fallet fanns det ingen patriotism som det gjorde tidigare, liksom respekt för lagkamrater och staten, vars tröja borde vara helig för alla spelare.”.

Förklarar på Instagram

21-åringen förklarade senare på måndagskvällen beslutet att inte delta:

En spelare i mitt lag har testat positivt för covid-19 efter matchen i går, så jag kommer inte kunna ansluta till landslaget. Jag älskar att spela för Bosnien, mitt land, men i tider som dessa måste jag ta hänsyn till de riskerna och säkerheten för människor runtomkring mig”, skriver han i en story på Instagram.