Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritik när MFF slogs ut: ”Är skandalaktigt”

En sammanbiten Markus Rosenberg under matchen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

FELCSUT/STOCKHOLM. Trots Johan Dahlins straffräddning – MFF lyckades inte ta sig över hindret Vidi och är utslaget ur Champions League-kvalet.

Då riktade Radiosportens expert Håkan Mild stor ilska mot gräsmattan.

– Jag tycker nästan att det är lite skandalaktigt på den här nivån att accepterar att planen ser ut så här mitt i sommaren, säger han i Radiosportens sändning. 

– Jävla surt, säger Oscar Lewicki till Kvällsposten om uttåget.

Malmö hade 1–1 att gå på inför returen på bortaplan mot Vidi i kväll.

Därmed hade Malmö behövt göra minst ett mål för att ha chans till avancemang, annars skulle ungerska Vidi vara vidare i egenskap av fler gjorda bortamål.

Och så blev också fallet. Matchen slutade mållös och matchens hetaste målchans hade Vidis Danko Lazovic som fick en straffspark med 25 minuter kvar att spela, men Dahlin gick åt rätt håll och knep straffen.

Markus Rosenberg hade ett gyllene läge på stopptid, men nicken var för svag och för dåligt placerad för att gå in i nät.

https://twitter.com/EurosportSE/status/1029448760043167744

Därmed är Malmö borta från möjligheten att spela Champions League i höst.

Expertens ilska: ”Skandalaktigt – parodi”

Under matchen riktades stor kritik mot planen. Inte minst från Radiosportens expertkommentator Håkan Mild.

– Det är lite, lite parodi. Om jag är elak så är det lite parodi i matchen med tanke på vilken teknik spelarna kan ha på en sån här plan, för den är extremt dålig, säger han i sändningen.

– Det är svårt att hitta någon bra fotboll på ett och två tillslag som man gärna vill göra – och som man kanske måste göra ibland för att ta sig förbi sina motspelare – eller att man får göra det på egen hand med egen skicklighet.

Kraven borde varit högre, menar Mild.

– Jag tycker nästan att det är lite skandalaktigt på den här nivån att accepterar att planen ser ut så här mitt i sommaren. Även om det har varit torrt så får man se till att ha bättre planer än så här, säger han.

Malmö ställs i och med förlusten mot Midtjylland eller TNS i Europa League-playoff. Danskarna har en 2–0-ledning att gå på inför hemmamötet på torsdag.

Oscar Lewicki: ”Jävla surt”

Oscar Lewicki, för dagen mittback, menar ändå att det finns positiva grejer att ta med sig.

– Vi gör allt vi kan och ger aldrig upp utan vi jobbar till sista minuten, säger han.

Vad är det som brister för att ni inte gör mål?

– Många grejer. Alltid. Vi kan bli ännu skickligare i vissa situationer, lite tillfäller så klart. Men jag vet inte... på det stora hela så ska vi göra saker ännu bättre, konstaterar han.

– Jävla surt, men det är resultatet som räknas och de får med sig det. Inget mer att säga om det. De gör det bra och... ja. Jävla synd.

Lewicki orkade inte fokusera mot playoffet än.

– Klart att det är någonting vi måste ladda om batterierna inför. Det är en jättemöjlighet för oss. Men just nu är det bara svart.

Uwe Rösler: ”Jag är stolt”

Under morgonen fick MFF-tränaren Uwe Rösler besked om att Behrang Safari och Rasmus Bengtsson skulle vara indisponibla.

– Vi saknade tre nyckelspelare på nyckelpositioner i dag. Men spelarna överraskade mig positivt och visade inställning, höll sig till matchplanen och bet sig kvar matchen igenom. Vi jobbade dem trötta, säger Rösler på presskonferensen.

Han passade också på att hylla stundtals petade Bonke Innocent.

– Jag är stolt över att vara tränare för det här laget. De gav allt de kunde. Jag är glad för Bonke, han har inte varit del av truppen på länge och i dag var en bra chans för honom. Och han tog den.

– Men att åka ut efter att bara ha förlorat en match är surt. Vi gav bort ett mål i Malmö som blev avgörande, summerar han.

Nu blickar han fram mot, vad som förmodligen, blir en match mot danska Midtjylland.

– Det är en bra möjlighet för oss. Enligt min åsikt har vi en bra chans, vi kunde inte ta det där sista steget i dag men vi måste bli fräscha och krya till matcherna mot Midtjylland. Ett skandinaviskt derby, vi ser fram emot det.

Markus Rosenberg: ”Vi är inte tillräckligt bra”

Markus Rosenberg var inne på samma spår som sin tränare.

– Vi försöker spela lite fotboll i första, lyfter mer i andra. Skapar fler chanser på lyfta än att spela på det underlaget. Sen visade det sig vara en sån dag där bollen inte ville in, skapade ändå tillräckligt för att göra mål.

– Vi har styrt båda matcherna och haft de flesta chanserna. Vi ger bort ett mål hemma, Johan räddar straff här men överlag är det vi som ska göra fler mål. Vi får skylla oss själva.

– Vi var inte tillräckligt bra, det är vi där fram som ska göra målen. Jag har chanser och det är några till som har möjligheter, det är bara bollen som ska in i mål.

Rosenberg var också stolt över sitt lag.

– Tittar man i backspegeln har vi kanske haft lite stolpe in i Europa. I har vi stolpe ut. Men jag är jäkligt stolt över grabbarna, vi sliter i 95 minuter och blir aldrig frustrerade utan gör det bästa av situationen och skapar chanser.