Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krisen växer i Chelsea – tre stjärnor kan missa returen

Maurizio Sarri Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Pedro har magproblem inför MFF-returen - nerver? Foto: DAVID KLEIN / REUTERS BILDBYRÅN
Kepa har problem med ett lår. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Efter hemmaförlusten mot Manchester United.

Här är nästa smäll för Chelsea inför returen mot Malmö – tre stjärnor riskerar att missa matchen.

– Zappacosta har feber, Pedro väldigt starka magsmärtor och Kepa problem med ena lårets baksida, säger Chelseas tränare Maurizio Sarri.

Chelseas manager Maurizio Sarri är en hårt ansatt man.

Förra söndagen förlorade Chelsea mot Manchester City i Premier League med 6–0, klubbens största förlust någonsin i Premier League.

Efter 0–2-förlusten hemma i FA-cupen i måndags sjöng Chelsea-supportrarna om att Maurizio Sarri skulle få sparken morgonen efter.

Så blev det dock inte men det står helt klart att Chelseas 2–1-seger i Malmö inte köpt italienare extra tid på posten som tränare på Stamford Bridge.

Problem för tre av Chelseas stjärnor

Och läget för Sarri har blivit ännu värre inför torsdagens returmöte med Malmö FF.

Tre av lagets stjärnor –högerbacken Davide Zappacosta, mittfältaren Pedro och målvakten Kepa – riskerar att stå utanför Chelseas trupp mot Malmö.

På onsdagens presskonferens inför mötet med MFF blev Maurizio Sarri hårt pressad av brittisk media.

På frågan om det är dags att bänka spelare som gjort många misstag svarade den ansatta Sarri.

– För tillfället är det många olika spelare som gör misstag. Mer eller mindre alla har gjort misstag. Vi måste snarare ändra mentalitet än spelare.

Den offensiva, kortpassningsbaserade och offensiva fotboll som under tränarens tid i Napoli fick smeknamnet ”Sarri-ball” kritiseras nu hårt i England, men Sarri slår fast att han inte kommer att ändra spelsätt trots supportrarnas växande missnöje med den.

– Systemet är inte problemet. Jag vet väldigt väl att om vi håller på att förlora så förväntas jag sätta in en anfallare och om vi leder ska jag sätta in en försvarare. Men jag vill se fotboll på ett annat sätt, säger Sarri på presskonferensen där han dock viftade bort frågan om att han skulle vara i sin tuffaste sits i tränarkarriären.

– Inte alls. Jag hade det mycket jobbigare i Serie A och Serie B. Det är väldigt tufft att vara manager i Italien.

Malmö FF bortglömt i England

Den engelska pressen ställde inte en enda fråga om Malmö FF på presskonferensen. I stället handlade allt om Sarris framtid, om Ligacupfinalen mot Man City och om kritiken från supportrarna.

– Jag tror frustrationen kommer från resultat och insatsen mot City (0–6). Vi spelade utan mentalitet och själ då, säger Sarri.

Chelseas manager fick till slut själv påminna reportrarna på presskonferensen om matchen mot Malmö FF.

– Söndag (Ligacupfinalen) är för långt fram. Vi måste bara tänka på den här matchen. Nu måste vi fokusera på den här matchen, för den är inte lätt.

– De (Malmö FF) är fysiskt starka, de är bra på fasta och de är bra på bortaplan. De kvalificerade sig genom att slå ut Besiktas i Istanbul.

Något även mittbacken Antonio Rüdiger poängterade.

– Vi måste vara förberedda på att den här matchen inte är över.

– Det är en viktig match för oss för vi vill gång långt i den här turneringen. Först efter den kan vi prata om cupfinalen och Wembley, säger Antonio Rüdiger.

 

Läs mer: Mattias Larsson om Chelseas kris – ”Ibland händer det fullständigt oväntade”

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!