Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krisen: Tvingas ta in sin femte (!) målvakt

Galna matchen – gör fem(!) nickmål
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Det är målvaktskris i Helsingborg

Tre målvakter saknas när laget ställs mot Hammarby på söndagen.

Då får 18-årige Ian Pettersson chansen från start. 

Helsingborg fajtas i botten av den allsvenska tabellen. På söndagen reser laget till Stockholm för att ställas mot Bajen.

När truppen presenterades saknades tre målvakter.

Anders Lindegaard är sedan tidigare borta skadad på obestämd tid och Kalle Joelsson har opererat knät. På senaste har Alexander Nilsson fått stå mellan stolparna, men i söndagens trupp saknades även han.

Det innebär att 18-årige Ian Pettersson, lagets fjärdemålvakt, startar mot Hammarby. Pettersson gjorde allsvensk debut förra året mot Sirius och har inte noterats för någon allsvensk match i år.

”Åker med allt vi har”

Lagets femtemålvakt Nils Arvidsson, 17, har inga allsvenska matcher på meritlistan.

Utöver det är Andreas Granqvist och Martin Olsson fortsatt borta skadade. HIF-tränaren Olof Mellberg om den tunna truppen:

– Vi åker med allt det vi har, inklusive U19-spelarna och vi har även kallat in en till U19-spelare som inte varit med oss tidigare, säger Mellberg till klubbens hemsida.

https://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1305081955667582978?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1305081955667582978%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fotbollskanalen.se%2Fallsvenskan%2Fhifs-malvaktskris-infor-bajen---18-aring-kan-fa-sta-i-mal%2F