Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kravet på Malmö FF: ”En prickfri insats”

Johan Dahlin, Malmö FF. Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT
Johan Dahlin. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

LONDON. I kväll avgörs Malmö FF:s öde i Europa League på Stamford Bridge.

Chelsea vann det första mötet med 2-1 och för MFF blir en av nycklarna att hålla nollan i London för att ha chansen att gå vidare.

– Det krävs att vi gör en prickfri insats, säger  målvakten Johan Dahlin.

På torsdagskvällen fälls avgörandet i London. Malmö FF gästar Chelsea på Stamford Bridge för returmötet i Europa League och förutsättningarna inför matchen är glasklara. Chelsea vann den första matchen i Malmö med 2-1 vilket betyder att Malmö FF behöver göra två mål för att ha en chans att gå vidare.

Dahlin: ”Krävs en maxprestation”

Samtidigt får MFF inte släppa in ett mål, för att gå direkt vidare. Vid 2-1 till Malmö FF väntar förlängning och därefter straffar. MFF:s rutinerade målvakt Johan Dahlin vet vad som krävs när det gäller den här typen av matcher: en maxprestation - för att ens ha chansen att matcha ett lag som Chelsea.

– Det känns bra inför returen. Vi stod bra defensivt mot Chelsea och gjorde en bra match i 90 minuter. Det är klart att det blir en ny match på Stamford Bridge, framför allt när det är hemmaplan för dem. Men vi ska försöka upprepa det vi gjorde hemma i Malmö. Det är samma krav som sist som gäller för oss, konstaterar Dahlin.

Ni stod upp väldigt bra mot Chelsea över 90 minuter senast. Känns det bra att ha det med sig inför den här matchen, att ni vet om att ni kan störa Chelsea?

– Ja, det klart det gör. Men som jag sa innan, vi gjorde en kanonmatch i Malmö och jag hoppas att vi kan göra det den här gången också.

En viktig nyckel blir att hålla nollan. Hur går dina tankar där?

– Det viktiga blir att stå rätt och att samtliga spelare gör en prickfri insats som många har varit inne på här. Det är det som gäller för oss. Jag har inte tänkt i de banorna om det skulle bli en eventuell förlängning eller straffar.

Johan Dahlin betonar att Malmö FF kommer att spela sitt spel.

– Vi vill spela vårt eget spel, så har vi gjort innan och så kommer vi att göra nu också. Det är klart att man får göra en del annorlunda när man är här men vi försöker att spela vårt spel. Det krävs att vi gör en prickfri insats och att vi kommer upp på vår högsta nivå, man har inte tid och rum för misstag, får Chelsea för mycket tid så straffar de oss.

Rasmus Bengtsson om returen

Rasmus Bengtsson analys av vad som krävs av MFF mot Chelsea är väldigt snarlik Johan Dahlins. Bengtsson menar att det viktiga blir att hitta en balans mellan en solid defensiv men att även våga gå offensiv när möjligheten uppstår.

– Går vi för mycket framåt så är de så pass skickliga att de kommer att straffa oss. Vi ska nog ha en liknande matchplan som hemma i Malmö. Har vi möjlighet att gå framåt så går vi framåt, annars gäller det att vara kompakta och att utnyttja de lägen vi får på ett bättre sätt än hemma i Malmö, säger mittbacken.

Hur bra kontroll tycker du att ni hade på deras offensiva spelare?

– Det kändes okej ändå. Det som är lite surt är att de gör målen på sätt där vi hade kunnat stoppa dem.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!