Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet på Granen: ”Måste prestera”

Här brister Janne Andersson ut i skratt – efter frågan
Janne Andersson på en presskonferens under den pågående landslagssamlingen.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist är landslagets kapten – när han inte är skadad.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Skadorna fortsätter hålla Andreas Granqvist borta från planen.

Nu berättar Janne Andersson om kravet för att lagkaptenen ska kunna se fram emot EM nästa sommar.

– Granen har en förmåga att lyfta sig och vara bra på den här nivån. Men sedan är det ju så, precis som för alla andra spelare, att han måste spela och prestera för att vara med i ett landslag, säger förbundskaptenen.

För andra säsongen i rad kämpar Helsingborgs IF:s och landslagets kapten med krånglande ljumskar. När Janne Andersson nu samlat sin trupp inför Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal saknar han Andreas Granqvists ledaregenskaper och förmåga att höja sin egen prestation mot starkt motstånd.

– Granen för mig är en fantastisk kille och har en fantastisk tävlingsskalle som han visat genom åren. När han kom hem till HIF och spelade i superettan gick han ändå in i landslaget och gjorde en kanonhöst i Nations League, konstaterar Janne Andersson.

Andersson: ”Jättetråkigt för honom”

Sverige har kvalificerat sig för EM som spelas nästa sommar. Landskamperna fram till dess kommer till stor del handla om att spelare ska bevisa för Janne Andersson att de förtjänar en plats i mästerskapstruppen. För Granqvist är det i nuläget omöjligt eftersom ljumskarna inte är helt läkta.

– Det är jättetråkigt för honom, för han är verkligen en som bidrar när han är med oss precis som många andra, säger Andersson.

Granqvist inte given i EM-truppen

Förbundskaptenen påpekar att ingen är given i EM-truppen, inte ens lagkaptenen Granqvist.

– Vi får helt enkelt se efterhand hur utvecklingen är. Jag hoppas att han kommer tillbaka och får spela ett antal matcher, då tror jag att Granen kan vara aktuell igen. Han har en unik förmåga att lyfta sig och visa den riktiga skallen i matcher. Jag hoppas att han blir frisk.