Sju dispenser måste godkännas för att TFF ska få spela allsvenskan på Vångavallen 2018. Foto: TOMAS LEPRINCESju dispenser måste godkännas för att TFF ska få spela allsvenskan på Vångavallen 2018. Foto: TOMAS LEPRINCE
Sju dispenser måste godkännas för att TFF ska få spela allsvenskan på Vångavallen 2018. Foto: TOMAS LEPRINCE
TFF:s tränare Patrick Winqvist firar avancemanget till allsvenskan efter kvalsuccén mot J Södra. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNTFF:s tränare Patrick Winqvist firar avancemanget till allsvenskan efter kvalsuccén mot J Södra. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
TFF:s tränare Patrick Winqvist firar avancemanget till allsvenskan efter kvalsuccén mot J Södra. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

"Kommer söka sju dispenser"

Publicerad

Ödesbesiktningen av Vångavallen är gjord.

I början av nästa vecka kommer resultatet.

– Besiktningen kändes positiv. Jag är väldigt förhoppningsfull, säger Trelleborgs FF:s sportchef Mattias Kronvall.

Sedan Trelleborgs FF i höstas tog skrällsteget upp i allsvenskan har det stått klart att Vångavallen måste genomgå en rejäl uppdatering.

Sedan ett tag tillbaka har det också stått klart att arenan inte kommer att hinna möta svenska fotbollsförbundets alla krav för allsvenska arenor till premiären mot IFK Göteborg 1 april.

Utöver det slog vintern till och gräsmattan på Vångavallen har tagit stryk och TFF har riskerat att tvingas flytta hemmapremiären till Malmö.

Med knappt tre veckor till premiär besiktigades arenan av förbundet på onsdagen.

Klubbdirektören Mattias Kronvall:

– Nu ska protokollet sammanställas och först efter det vet vi helt säkert. Det är någon annans beslut så vi kan inte ta ut något i förskott men jag är lugn med att vi kommer att spela premiären mot IFK Göteborg på Vångavallen, säger Kronvall.

För att få genomföra hela den allsvenska säsongen 2018 på arenan i Trelleborg krävs dock en hel del arbete den närmsta tiden.

Så väl fysiskt som pappersmässigt.

– Vi kommer att behöva söka och få igenom några dispenser.

Besked nästa vecka

Hur många då?

– Jag ska kolla... Vi kommer att söka sju dispenser, säger Kronvall.

Flera av dem – som exempel för den ljusanläggning som inte dagsläget inte möter luxkraven – är kända sedan tidigare.

Definitivt besked om Trelleborgs FF får lov att möta IFK Göteborg på Vångavallen i premiären väntas i början av nästa vecka.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag