Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer komma närmare varandra”

Jon Dahl Tomasson kommer senast från en cupseger mot AIK.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Nu möts lagen för andra gången på fyra dagar.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Efter cupsegern mot AIK ställs Jon Dahl Tomassons MFF mot samma motstånd för andra gången på en vecka. 

Dansken förväntar sig inte några större förändringar i AIK–lägret, men menar att man tagit lärdomar från cupmatchen.

– Killarna var lite överraskade inledningsvis, säger Dahl Tomasson.

Slutresultatet skrevs visserligen till 4–1, men det var AIK som både tog ledningen och var det bättre laget på planen under de första 20–25 minuterna i torsdagens cupmatch. 

Vad har ni tränat på för att undvika att något sådant händer igen?

– Man kan också vända på frågan och formulera den 'vad gjorde MFF så bra under den sista timmen?'. Vi rörde oss tänkte mycket snabbare och spelade på tredjeman i ytorna. Killarna blev lite överraskade inledningsvis. Man kan snacka om det innan, men det är en annan sak på planen. De kom ur AIK:s press på ett bra sätt, säger Jon Dahl Tomasson.

”Fotboll är till för supportrar”

Något som också diskuterats är frånvaron av publiken samt vilken betydelse det haft för resultaten i de inledande omgångarna. Endast fem matcher av de hittills spelade i allsvenskan har slutat med seger för hemmalaget. Jon Dahl Tomasson berättar om vikten av läktarstöd.

– Jag måste säga det, jag saknar publiken oerhört mycket. Fotboll är till för supportrar och utan dem så blir sporten något helt annat, säger Tomasson och fortsätter resonera kring de sociala aspekterna inom fotbollen:

– Vi har under lång tid kommit till träningarna ombytta, tränat och kört hem. Den sociala aspekten är väldigt viktig oavsett vilken nivå man spelar på. En bussresa på sex timmar är ett perfekt tillfälle att komma närmare varandra, säger Jon Dahl Tomasson.