Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer inte att sova jättebra i natt”

Olof Mellberg.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Kebba Ceesay.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Förlust mot Elfsborg efter mardrömsminuter och ett missat friläge av Joseph Ceesay.

HIF:s tabelläge blir inte bättre, trots att konkurrenten Kalmar åkte på en storförlust mot Djurgården på hemmaplan.

– Det ska vara mål där, inget snack om saken, säger Joseph Ceesay.

Först gjorde Per Frick 1-0 på straff.  

Kort därefter tappade Mohammed Abubakari bollen efter en duell med Per Frick, Elfsborg ställde om på nytt och utökade ledningen genom Jeppe Okkels.

Närmare än en reducering genom Mix Diskerud kom inte HIF – Joseph Ceesay missade ett drömläge för kvittering när han sprang sig fri förbi Tim Rönning. 

I och med förlusten är HIF fortsatt starkt inblandat i bottenstriden. En viss tröst i sammanhanget är att Kalmar FF förlorade mot Djurgården med klara 3-0.

Joseph Ceesay suckar när hans superchans kommer på tal.

– Det ska vara mål, det är inget snack om saken. Jag blir lite chockad över hur fri jag blir, faktiskt. Det gick snabbt. Vi försöker jaga målen, vi får in reduceringen och får lite tryck på dem både efter det och i slutet, men bollen ville inte in, säger Ceesay och berättar om positionsbytet från ytterback till anfallare. 

– Olof kom med idén och vi bestämde oss för att köra. Det är en position jag trivs bra på så det var inga konstigheter för mig. Sömnen kommer väl inte bli superbra i natt kanske, men det är bara att jobba vidare, säger Joseph Ceesay.

Olof Mellberg: 

– Vi skulle gjort ett par byten där innan deras mål, men det tog tid och jag blev något stressad. Tyvärr så kostar det oss det andra målet, vi borde varit klara snabbare. Kvaliteten var inte med oss, det var alldeles för mycket som inte gick fram och som vi slarvade bort. Jag känner ingen ångest, men vi måste ta lärdom av matcher vi spelat på hemmaplan mot ”de tippade bottenlagen”. Det får inte saknas någonting till mötet mot Falkenberg.