”Kommer hålla dörren öppen så länge det går”

Hetaste snackisarna från EM med Philip Gadd, Noa Bachner och Daniel Kristoffersson
Franz Brorsson jagas av saudiska Al Batin.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Brorsson är sugen på att testa ett äventyr utomlands.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

I går kom Aftonbladet med uppgifter om att saudiska Al Batin jagar Franz Brorsson.

Brorsson själv stänger inga dörrar till att spela i Saudiarabien. 

– Jag är väldigt öppensinnad, säger han.

Franz Brorsson kan snart vara förlorad för Malmö FF. Mittbacken är öppen med att han är sugen på ett nytt äventyr.

– Jag kommer hålla dörren öppen så länge det går. Som jag sagt tidigare så kan det vara dags för ett nytt äventyr. Sen om det blir nu i sommar eller i vinter, det får vi se. Om allt klaffar har jag ambitioner att komma utomlands, säger Brorsson.

I går rapporterade Aftonbladet att den saudiska klubben Al Batin har fått upp ögonen för honom och ska vara beredda att erbjuda ett kontrakt värt sju miljoner, netto, om året. Men enligt Brorsson själv finns det inget konkret att ta ställning till.

– Fram tills dess är det bara spekulationer och så vidare. Man får se vad det slutar sen.

Öppen för en flytt till Saudiarabien

Brorsson säger att Tyskland och Nederländerna är det som skulle passa honom bäst. Men han stänger inte dörren för en flytt till Saudiarabien.

– Det är inte utanför boxen, men det är klart då ska det ekonomiska väga över. Vissa tycker det är ett annorlunda land, men jag är väldigt öppensinnad för nya saker.

Vad hade du sagt om du fått ett erbjudande värt sju miljoner om året?

– Har jag två, tre olika förslag från andra länder så kanske man får överväga att i ett visst land kanske du lever bättre utanför fotbollen. Då får man överväga för- och nackdelar. Klart att det ekonomiska spelar roll, en karriär är max 15 år och man vet aldrig vad som kan hända. Så det är klart att det spelar roll i beslutet.

Inget konkret i dialogen med MFF

Kontraktet med Malmö FF går ut efter säsongen men det ska inte finnas något konkret kontraktsförslag från klubben.

– Vi har inte kommit så långt egentligen. Jag har sagt att jag har visioner att komma ut och vi har inte kommit så långt att det finns något konkret. Vi har haft en dialog men inte kommit jättelångt i den.

Vad krävs för att du ska stanna i Malmö?

– Det känns som om jag vill ha något nytt i min vardag. Att hela tiden åka samma väg hit och hem igen, bo i samma stad, jag kan allt väldigt bra här i Malmö. Bara komma i väg och lära sig ett nytt språk, en ny kultur och se nya saker det är också en sak som lockar mig, säger Brorsson.

Danska supportrar efter EM-matchen mot Belgien