Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klubben storsatsar för att värva MFF:s stjärna

Christiansen Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Christiansen och Tinnerholm Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Här är klubben som storsatsar för att värva MFF-stjärnan Anders Christiansen.

New York City FC – där förre MFF-stjärnan Anton Tinnerholm spelar och varifrån Jo Inge Berget i år återkom – är på väg till Malmö för att landa affären.

Enligt initierade uppgifter till Kvällsposten är mittfältsstjärnan öppen för en flytt, men klubbarna är inte överens.

Första gången Malmö FF värvade den danska mittfältaren Anders Christiansen var inför allsvenskan 2016.

Den säsongen vann MFF SM-guld under Allan Kuhn. Säsongen därpå tog Magnus Pehrsson över som tränare och Malmö FF vann SM-guld igen. 

Inför säsongen 2018 lämnade Anders Christiansen MFF för belgiska Gent. MFF inledde sedan allsvenska så uselt att Magnus Pehrsson fick sparken. Christiansen å sin sida skadades direkt i Gent, fick sedan aldrig riktigt chansen och återvände till Malmö sommaren 2018. 

Med ”AC” tillbaka i laget gick Malmö FF till gruppspel och vidare till 16-delsfinal i Europa League och från elva till trea och nytt Europaspel i allsvenskan.

Christiansen har i dagsläget kontrakt med Malmö FF till och med säsongen 2022, men frågan är hur länge dansken stannar i MFF denna gången.

Häromdagen avslöjade Kvällsposten att det finns stort intresse för dansken från amerikanska MLS och nu kan vi avslöja att det rör sig om New York City FC.

Klubben i de inledande förfrågningarna fått nej från Malmö FF angående ett köp men har vad Kvällsposen erfar ännu inte lagt ett formellt bud på Christiansen.

Christiansen öppen för flytt

Mittfältaren själv stänger dock inte dörren för en flytt till MLS och New York.

I en längre Kvällsposten-intervju som publiceras på söndagen säger Christiansen om sin framtid:

– Det är samma som jag sa när jag skrev på kontraktet. Om möjligheten uppstår så har jag större ambitioner. Jag kan inte garantera det ena eller det andra.

Det är inte alls säkert att det faktum att Anders Christiansen, som ungefär vid tiden för återkomsten till Malmö FF bytte agent till Hasan Cetinkaya, har ett långt kontrakt med MFF spelar så stor roll för klubbens önskan att ha kvar mittfältsstjärnan.

När ”AC” såldes till Gent för runt tio miljoner svenska kronor hade han ganska nyligen skrivit på ett nytt femårkskontrakt med MFF.

Trots det fick MFF inte mer än cirka tio miljoner och sportchefen Daniel Andersson konstaterade:
– Vi var rätt överens om ungefär var prislappen skulle ligga för att släppa honom. Man kan väl säga att det intresset som funnits på honom innan och de buden som har legat så är det någonstans där. Sen får folk spekulera fritt, men vissa summor som det spekulerats i… det är inte så högt som folk tror.

New York City FC på väg för förhandling

När Anders Christiansen återvände till MFF var mittfältaren öppen med att han var intresserad av att återvända till andra ligor igen om chansen uppenbarade sig.

Enligt vad Kvällsposten finns det i dag samma överenskommelse parterna emellan som när Christiansen gick till Gent, att MFF inte ska stå i vägen om det kommer ett bud ”AC” själv vill hoppa på.

New York City FC har en transfer av Anders Christiansen högt upp på dagordningen inför kommande transferfönster och har nu en resa inplanerad till Europa för att få till en förhandling där dansken kan landas.