Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klubbchefens tuffa beslut: ”Nu behövs det nya röster”

Klubbchefen Fredrik Danielsson och resten av klubbledningen söker nu efter en tränare som kan ge ny energi till laget.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Christian Järdler och assisterande tränaren Alf Westerberg fick sparken efter förlusten borta mot Kalmar FF.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Mjällby har inte vunnit på nio raka matcher i allsvenkan och ligger just nu på nedflyttningplats.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Förlusten mot Kalmar blev droppen för Mjällbys klubbledning.

Under tisdagen kom beskedet att Christian Järdler fått sparken. 

Nu pågår ett intensivt arbete att hitta hans ersättare. 

– Det handlar om att få in nya röster, ny energi och få in en ny tro på det, säger klubbchefen. 

Efter förra årets succé med en femteplats i allsvenskan har årets säsong varit en enda lång baksmälla för Mjällby AIF. 

Uddamålsförlusten borta mot Kalmar var lagets nionde raka match utan vinst och innebär att laget nu är på nedflyttningsplats. 

Behövs nya röster

Det blev droppen för klubbledningen som under tisdagen meddelade att man sparkar tränarduon Christian Järdler och Alf Westerberg med omedelbar verkan. 

– Det är alltid en svår fråga med tajmning, när man ska göra saker och inte göra saker. Vi har haft långa diskussioner om detta och det föll ner på att vi behövde en förändring med en gång, säger Mjällbys klubbchef Fredrik Danielsson till Kvällsposten.

Beslutet är fattat enbart utifrån de svaga sportsliga resultaten.

– Både Christian och Affe vet ju om att det är så här den här världen fungerar och vi har heller inga meningsskiljaktigheter. Vi är oerhört nöjda med det arbete de har gjort och hur ambitiösa de är och vad de har hjälp oss i klubben med. Det handlar enbart om att poängskörden varit väldigt låg och att utvecklingen pekar brant nedåt. Vi behöver bromsa det fallet och då kom vi fram till att det var det här beslutet vi behövde ta.   

– När man kommer in i en sån här negativ trend så blir det stukade huvuden och då krävs det ledarskap. Någon som kan ruska om och få liv i det här och vi landade i att det behövs nya röster, fortsätter han. 

”Måste förstå vad Mjällby handlar om”

Den tillfälliga lösningen blir nu Anders Torstensson som tidigare tränat laget i omgångar, bland annat som huvudtränare säsongen 2013. 

Samtidigt pågår nu ett intensivt arbete att rekrytera en ny huvudtränare. 

– Det ska ju passa och det handlar om många olika parametrar. Man bör vara en tränare som förstår vad Mjällby handlar om och veta hur det är att jobba i en så pass liten klubb. Det som är viktigast nu är att hitta nån som kan vända den här trenden och någon som kan få oss ta trepoängare igen.

Vad är det ni specifikt letar efter?

– Det klart att vi har en ganska tydlig profil i det vi letar efter. Samtidigt ska man förstå att vi har en spelartrupp och en tränartrojka som arbetar på ett visst sätt och vi kan inte bara gå in och vända upp och ner på hela den världen. Så först och främst handlar det nu om att få in nya röster, ny energi och få in en ny tro på det, säger Fredrik Danielsson.