Isak Pettersson lämnar Halmstads BK efter sin succésäsong. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNIsak Pettersson lämnar Halmstads BK efter sin succésäsong. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Isak Pettersson lämnar Halmstads BK efter sin succésäsong. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malkolm Nilsson blir ny förstemålvakt i HBK. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNMalkolm Nilsson blir ny förstemålvakt i HBK. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malkolm Nilsson blir ny förstemålvakt i HBK. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Klart: Stjärnskottet lämnar jumbolaget

Publicerad

Isak Pettersson har gjort succé i Halmstad trots att klubben är på väg ur allsvenskan.

Nu står det klart att stjärnskottet lämnar jumbolaget efter säsongen – och enligt uppgifter till KvP är 20-åringen nära en övergång till IFK Norrköping.

Halmstad har i stället förlängt kontraktet med målvakten Malkolm Nilsson.

Halmstads BK:s allsvenska öde kan beseglas redan i kommande allsvenska omgång.

Men redan nu står det klart att målvaktstalangen Isak Pettersson, som trots Halmstads svårigheter gjort en stark debutsäsong i målet, lämnar klubben när hans kontrakt går ut i höst.

Det meddelar Halmstad på sin hemsida.

Där skriver man samtidigt att man i stället har skrivit ett nytt treårsavtal med Malkolm Nilsson som kommer få förtroendet som förstemålvakt framöver.

–  Malkolm och Isak är inte så olika, båda har hög lägstanivå och är placeringssäkra och bra med fötterna. Malkolm är längre, men är ändå bra på marken och är reaktionssnabb. Jag tror att han i framtiden kommer att kunna utnyttja sin längd och sin pondus ännu mer i takt med att han får förtroende som förstavalet, säger HBK-tränaren Igor Krulj till hemsidan.

Norrköping har visat intresse

Nu återstår det att se vilken klubb som blir Isak Petterssons nästa klubbadress. Kvällsposten avslöjade redan i somras att Pettersson jagades av IFK Norrköping. Då fick Norrköping nobben av HBK när man försökte värva målvakten men intresset var fortsatt starkt.

Enligt uppgifter till KvP så är 20-åringen nu nära en övergång till IFK Norrköping. Men det ska även finnas intresse från fler allsvenska klubbar, bland annat Djurgården.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag