Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Stjärnskottet lämnar jumbolaget

Isak Pettersson lämnar Halmstads BK efter sin succésäsong. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malkolm Nilsson blir ny förstemålvakt i HBK. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Isak Pettersson har gjort succé i Halmstad trots att klubben är på väg ur allsvenskan.

Nu står det klart att stjärnskottet lämnar jumbolaget efter säsongen – och enligt uppgifter till KvP är 20-åringen nära en övergång till IFK Norrköping.

Halmstad har i stället förlängt kontraktet med målvakten Malkolm Nilsson.

Halmstads BK:s allsvenska öde kan beseglas redan i kommande allsvenska omgång.

Men redan nu står det klart att målvaktstalangen Isak Pettersson, som trots Halmstads svårigheter gjort en stark debutsäsong i målet, lämnar klubben när hans kontrakt går ut i höst.

Det meddelar Halmstad på sin hemsida.

Där skriver man samtidigt att man i stället har skrivit ett nytt treårsavtal med Malkolm Nilsson som kommer få förtroendet som förstemålvakt framöver.

–  Malkolm och Isak är inte så olika, båda har hög lägstanivå och är placeringssäkra och bra med fötterna. Malkolm är längre, men är ändå bra på marken och är reaktionssnabb. Jag tror att han i framtiden kommer att kunna utnyttja sin längd och sin pondus ännu mer i takt med att han får förtroende som förstavalet, säger HBK-tränaren Igor Krulj till hemsidan.

Norrköping har visat intresse

Nu återstår det att se vilken klubb som blir Isak Petterssons nästa klubbadress. Kvällsposten avslöjade redan i somras att Pettersson jagades av IFK Norrköping. Då fick Norrköping nobben av HBK när man försökte värva målvakten men intresset var fortsatt starkt.

Enligt uppgifter till KvP så är 20-åringen nu nära en övergång till IFK Norrköping. Men det ska även finnas intresse från fler allsvenska klubbar, bland annat Djurgården.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!