Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Stjärnan lämnar Malmö FF

Anton Tinnerholm. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Anton Tinnerholm. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Anton Tinnerholm lämnar Malmö FF.

Efter tre SM-guld i MFF vill han testa ett nytt äventyr.

– Jag har haft en fantastisk tid i Malmö och har upplevt det mesta som går att göra inom svensk fotboll, säger Anton Tinnerholm i ett pressmeddelande.

Efter en längre tid med spekulationer om framtiden så är det nu klart. Malmö FF:s populäre högerback Anton Tinnerholm lämnar Malmö FF när kontraktet går ut efter säsongen.

– Under Anton Tinnerholms tid i MFF har klubben haft enorma framgångar och det har han i högsta grad bidragit till. Det är en spelare med vinnarskalle som ger hundra procent i alla lägen och även har en förmåga att höja andra. Här har han lärt sig att alltid vinna och verkligen tagit del av andan som finns i MFF, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Anton Tinnerholm. Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

Avstängd i sista matchen

Eftersom Anton Tinnerholm är avstängd i den sista omgången mot BK Häcken har han redan spelat sin sista match i MFF-tröjan.

Men nu får han en chans att bli avtackad av MFF-supportrarna som under hösten försökt övertyga högerbacken att förlänga när de sjungit: ”Anton, skriv på, skriv på, skriv på”. 

Men nu är det klart att en av mästarnas största guldhjältar i år lämnar efter 98 allsvenska matcher och tre SM-guld.

– Jag har haft en fantastisk tid i Malmö och har upplevt det mesta som går att göra inom svensk fotboll. Men det största jag tar med mig är den kärlek jag fått från supportrar och alla människor i och kring laget. Det känns vemodigt men jag känner att det är dags för mig att testa på ett nytt äventyr, säger Anton Tinnerholm.

Kvällsposten har tidigare avslöjat att Sundsvalls Eric Larsson kommer ersätta Anton Tinnerholm till nästa säsong.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!