Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Sören Rieks blir kvar i Malmö FF

Sören Rieks.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nu är det klart. 

Precis som SportExpressen tidigare kunnat berätta förlänger Sören Rieks med Malmö FF.

– För mig har det varit solklart hela vägen att jag vill stanna, säger dansken i ett pressmeddelande. 

Sedan han anslöt till MFF från IFK Göteborg inför säsongen 2018 har Sören Rieks, 34, blommat ut till en av lagets viktigaste spelare.

Dansken har suttit på ett utgående kontrakt med MFF. Men nu står det klart att han förlänger sitt avtal med de regerande svenska mästarna. 

En nyhet SportExpressen kunde berätta redan om redan i måndags. 

– Det var ett lätt beslut att förlänga. Sedan jag kom hit till Malmö har jag känt att här får jag hela paketet. Här spelar vi om guldet och kvalificerar oss för Europaspel. Familjen trivs fantastiskt och för mig har det varit solklart hela vägen att jag vill stanna. Så det var skönt att vi hamnade här med en förlängning, säger Sören Rieks.

Det nya kontraktet är skrivet över två år. Men Sören Rieks ser möjligheterna att bli kvar i MFF, om än i en annan roll, längre än så.

– Jag är i den fasen där jag börjat fundera lite på livet efter karriären och ska jag fortsätta inom fotbollen, vilket jag är intresserad av, så är det här en plats där jag verkligen kan tänka mig att stanna även då, säger han. 

Sören Rieks förlänger med MFF

Sören Rieks har vunnit ett SM-guld under sina snart fyra år i MFF. Han har spelat tre europeiska gruppspel med MFF och har den här säsongen gjort fem mål på 23 framträdanden i MFF-tröjan.

– Sören är en spelare som har betytt enormt mycket för de framgångar vi har haft de senaste åren. Han är en tvåvägsspelare som är positionssäker och jobbar extremt hårt. Dessutom är han en poängspelare och en bra förebild för de yngre i laget, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson om kontraktsförlängningen.