Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Mjällby säljer Sabovic till Ungern

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Här är Besard Sabovics nya klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter säljer Mjällby AIF 22-åringen till MOL Fehérvár FC i Ungern. 

Klubbarna är överens och spelaren väntas åker ner för att genomgå läkarundersökningen inom kort. 

Det var i januari i fjol som Besard Sabovic lämnade Djurgården för Mjällby AIF. Där gjorde han 27 matcher, fyra mål och en under lagets succésäsong där de kom på femte plats i allsvenskan. SportExpressen har tidigare berättat om intresset från ungerska MOL Fehérvár FC, som tidigare var Videoton FC, och nu är en övergång i princip klar. 

Väntas presenteras inom kort 

Spelaren väntas flyga ner till Ungern inom kort för att genomgå läkarundersökningen och skriva på kontraktet. MOL Fehérvár FC ligger just nu på andraplats i den ungerska ligan. Klarar 22-åringen läkarundersökningen väntas han presenteras som klubbens senaste nyförvärv den kommande veckan. 

Mjällbys sportchef Hasse Larsson bekräftar att en övergång är nära. 

– Vi är väl inte riktigt i mål ännu men hoppas bli det. Besard är väl värd den här chansen, säger han.

Att han är på väg ner till Ungern säger väl kanske något om att ni väntas komma överens?

– Ja, så är det nog. Men det är ett par bitar kvar att lösa. Besard har bara ett år kvar på kontraktet så vi får väl inte lika mycket som vi hade hoppas men det blir i alla fall en slant.