Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Mittbacken lämnar allsvenskan

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Max Watson lämnar Mjällby AIF.

Mittbacken är klar för den slovenska klubben NK Maribor.

– Chansen att komma till en klubb med möjligheten att spela ute i Europa känns som en bra utmaning, säger han till klubbens hemsida.

I går meddelade Mjällby att Max Watson lämnar klubben. 26-åringens kontrakt gick ut vid årsskiftet och han valde att tacka nej till en förlängning.

Nu står det klart att han även lämnar allsvenskan för spel i Slovenien. Mittbackens nästa klubbadress blir NK Maribor.

– Det första intrycket är fantastiskt. Chansen att komma till en klubb som slåss i toppen av tabellen och som har möjligheten att spela ute i Europa känns som en bra utmaning för mig, säger han till klubbens hemsida.

Mjällby ville förlänga kontraktet

Watson kom till Mjällby 2019 och det blev tre säsonger i klubben. 

– Han har varit en starkt bidragande faktor till klubbens framgångar sedan Mjällby AIF:s återtåg till svensk elitfotboll. Hans professionella sida både på och utanför planen har gjort stora och avgörande avtryck. Vi hade självklart en önskan att förlänga avtalet med Max men nu vill han hitta andra vägar och då väljer vi att önska honom stort lycka till, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till klubbens hemsida.

Watson kommer börja träna med sin nya klubb direkt under tisdagen.

– Under verkliga förhållanden skulle det vara svårt att ha råd med en sådan spelare, men vi har fått en spelare som kan tillföra ett stort värde till laget. Han uppfyller våra kriterier, både på och utanför planen och vi har samma mål, säger Maribors sportchef Marko Suler till klubbens hemsida.

Ersättare för Watson i Mjällby blir Noah Eile som lånas in från Malmö FF under säsongen 2022.

Tv: Milos Milojevics första ord om nya uppdraget: