Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: MFF förlänger med mittfältstalang

David Edvardsson är just nu utlånad till Jammerbugt.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF förlängar med David Edvardsson.

Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2025.

– Det är det här jag har velat hela tiden, säger han till klubbens hemsida.

David Edvardsson kom till Malmö FF 2018 från Grebbestads IF. Den 19-åriga mittfältaren gjorde sin a-lagsdebut för Malmö FF i svenska cupen i början av året. Nu står det klart att han blir klar i klubben till slutet av 2025.

– Det är det här jag har velat hela tiden, att stanna kvar och slå igenom i Malmö FF. Klubben har gjort mycket för mig och jag har utvecklats enormt som spelare och människa de här tre åren. I Sverige finns det ingen bättre klubb att vara i, säger han till klubbens hemsida.

”Det är också ett fint kvitto”

Edvardsson är just nu utlånad till Malmö FF:s samarbetsklubb Jammerbugt FC i Danmark. Dit han gick på lån under sommaren.

– Utlåningen går riktigt bra. Jag spelar varje match och har fått chansen att bo i ett nytt land. Så det är en bra erfarenhet som jag känner att jag växer av, säger Edvardsson.

Sportchef Daniel Andersson är nöjd med talangen och utvecklingen som skett i Jammerbugt.

– David är en väldigt duktig mittfältare som är bra i båda riktningarna. Han är aggressiv i sitt presspel och bra i speluppbyggnaden med sitt passningsspel. Han har snabbt blivit en tongivande spelare under utlåningen och det har varit ett bra steg för Davids utveckling. Det är också ett fint kvitto på att samarbetet med Jammerbugt fungerar, säger han till klubbens hemsida.

Enligt uppgifter till Kvällsposten är Edvardsson inte den enda spelare som klubben förlängt med. Även Sören Rieks blir kvar i klubben. Den danska mittfältaren har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

FLER SPORTNYHETER: Åskådare stormar planen - springer mot Messi.