Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart – Malmö FF:s stadion byter namn

Malmö FF:s hemmaarena har hetat Swedbank stadion sedan 2007. Foto: ARNE FORSELL / BILDBYRÅN
En översiktsbild av Malmö FF:s hemmaborg, som nu byter namn. Foto: Bildbyrån
Swedbanks loggor ska ner vid årsskiftet. Vilka kommer upp i stället? Foto: Bildbyrån
MFF:s vd Niclas Carlnén. Foto: Bildbyrån

Swedbank stannar som tung sponsor i Malmö FF.

Företaget kommer att fortsätta att satsa miljoner i föreningen – men arenanamnet Swedbank stadion kommer att gå i graven vid tolvslaget på nyårsafton 2017.

– Detta har varit ett 10-årigt åtagande som närmar sig sitt slut, skriver Swedbanks presskontakt Anette Ringius i ett mejl till Kvällsposten.

Redan året innan Malmö FF:s nybyggda hemmaarena stod klar fick den namnet Swedbank stadion.

Ett tioårigt avtal om namnrätten till arenan skrevs och utöver det fick MFF fördelaktiga lån i banken för det kapital som klubben behövde låna vid byggnationen.

På den nya fotbollsstadion har Malmö FF hittills vunnit fyra SM-guld på nio år och är på god väg att vinna ytterligare ett. Något som innebär att MFF på Swedbank stadion blivit mästare i snitt vartannat år.

Men några fler SM-guld kommer det inte att bli på Swedbank stadion.

Swedbank släpper namnrätten

Det har sedan avtalet blev klart varit offentligt när det går ut men framtiden efter 2017 har varit höljd i dunkel, dörren till en förlängning med Swedbank har aldrig helt stängts och Malmö FF har förklarat att man jobbar brett med namnrätten för arenan till 2018.

Men nu kan Kvällsposten avslöja Swedbanks fortsatta strategi i Malmö FF.

Namnet Swedbank stadion försvinner i samma stund som 2017 blir 2018 och i stället blir den svenska storbanken nyckelsponsor på en annan nivå i det Malmö FF kallar partnersamarbete.

– Swedbank i Malmö går nu tillbaka till att vara en av de största partnerna till MFF (officiell partner). Bankens partnerskap med MFF har varit och är långsiktigt, meddelar man genom presskontakten Anette Ringius.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén bekräftar på måndagskvällen, att även MFF då fått veta det Kvällsposten skrev vid lunchtid.

Att Swedbank blir officiell partner till MFF.

– Det känns jättekul och vi är väldigt glada för överenskommelsen.

Malmö FF: "Jättebra"

– Vi har haft ett samarbete med samma bank under lång, lång tid och jag tycker att det är jättebra att man fortsätter. För oss är det en viktig samarbetspartner. Sedan finns det olika faser för företagen också hur man samarbetar med Malmö FF och hur det passar bäst för dem i olika lägen.

Arbetet med att sälja namnrättigheterna till Malmö FF:s hemmastadion för 2018 och framåt är i sin linda.

– Jag är tveksam till att det blir till årsskiftet. Det tar nog längre tid. Tidsaspekten vi jobbar med är mer mot allsvensk seriestart, i början av april, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Läs mer: Inte säkert arenan har något namn när allsvenskan 2018 startar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!