Klart: Kiese-Thelin lämnar Malmö FF

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Isaac Kiese-Thelin lämnar Malmö FF.

MFF:s guldhjälte återvänder till Anderlecht efter matchen mot Östersund på söndag. 

- Tråkigt att Anderlecht har kallat tillbaka honom, men vi har inte gett upp hoppet, säger sportchefen Daniel Andersson. 

Isaac Kiese-Thelin lånades den här säsongen in till Malmö FF från Anderlecht efter att Markus Rosenberg avslutat sin karriär. Anfallaren var en starkt bidragande orsak till att MFF tog hem guldet och gjorde hela 13 mål och fyra framspelningar i allsvenskan. Tillsammans med Ola Toivonen bildade han ett vasst anfallspar och Malmö FF och spelaren har under en tid diskuterat om en fortsatt framtid tillsammans. 

Lämnar MFF

Men nu står det helt klart att Kiese-Thelin, som även spelade i Malmö FF säsongen 2014, lämnar klubben. Enligt SportExpressens uppgifter kommer han att återvända till Anderlecht och Belgien efter att den sista matchen i allsvenskan är spelad. MFF avslutar säsongen mot Östersund på söndag. 

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson bekräftar att Kiese-Thelin kallats tillbaka av Anderlecht. 

- Tråkigt att Anderlecht kallat tillbaka honom i januari för att inställa sig där. Men vi jobbar på. Vi har inte gett upp hoppet och hoppas verkligen att han är med oss nästa år, säger Andersson. 

Kan du säga något om vad han betytt?

- Klart att han har varit jätteviktig för oss den här säsongen och är vår första prioritet. Sedan om det inte går att lösa får vi kolla på andra alternativ. 

Kan du säga något om ryktena som placerar Jon Dahl Tomasson i Feyenoord?

- Det är inget som vi har hört och vi förutsätter att han är tränare här även nästa år. 

Ni har inte hört något från Feyenoord?

- Nej. 

”Finns intresserade klubbar

För den belgiska tidningen Het Laatste Niews berättade anfallaren för tre veckor sedan att det fanns intresse för honom från utländska klubbar och att MFF ville behålla honom. 

- Intresserade klubbar får gärna ringa. Jag vet att det finns intresse men jag måste också fatta rätt beslut, sa han till tidningen.