Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Klart jag inte mår bra av omständigheterna”

Adi Nalic har fått sparsamt med speltid under våren.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mittfältaren startade båda matcherna mot Wolfsburg, men har fått nöta bänk sedan dess.Foto: FOTO2PRESS/OLIVER BAUMGART VIA IMAGO

Han startade i båda Europa League–matcherna mot Wolfsburg. 

Sedan dess har det bara blivit 58 allsvenska minuter på elva omgångar. 

– Det är klart att det har varit jobbigt, säger Adi Nalic.

27 februari 2020: Adi Nalic byts ut i den 56:e minuten när MFF förlorar Europa League–sextondelen mot Wolfsburg på Stadion. Veckan innan har han startat för skåningarna och svarat för en stabil insats när Malmö FF fått med sig ett bra resultat från Tyskland. 

26 juli 2020: Adi Nalic byts in mot Sirius i MFF:s 5-2–seger efter att man vänt två underlägen. Han får en minuts speltid och har därmed gjort sammanlagt 58 minuter på elva omgångar. 

Hur mår du?

– Klart jag inte mår bra av omständigheterna, men jag kämpar på. Petningen kom väldigt oväntat efter en period där jag växte som spelare för varje minut jag befann mig på planen – det visade sig genom mina poäng och mitt löpvärde. Jag garderar mig alltid med hårt arbete och bra prestationer på träningar, som person är jag väldigt professionell och det är ingenting som har förändrats sedan årsskiftet, säger Nalic och fortsätter: 

– Jag försöker att tänka positivt eftersom jag vet att jag snart kommer att vara tillbaka på planen igen.  

”Har fått väldigt mycket stöd”

Nalic berättar om en mentalt tuff period, men också om att han fått mycket uppmuntran trots den uteblivna speltiden.

– Jag har fått väldigt mycket stöd av familjen, supportrar, folk ute på gatan och självklart medspelarna inne i omklädningsrummet.

– Det är inte upp till mig att bestämma vem som ska starta, sitta på bänken eller ens vara med i truppen. För egen del är det bara att fortsätta vara professionell, göra jobbet och köra på som vanligt. Det är viktigt att visa bra vilja och vara en god lagkamrat i alla lägen. 

Gör du något särskilt för att skingra tankarna?

– Det är svårt att tänka på annat när fotbollen är hela ens liv. Samtidigt måste man komma bort från ”bubblan” lite och umgås med vänner. Det är skadligt för skallen att älta saker konstant, så jag tränar mycket på egen hand också. Det mår jag bra av.

Har du börjat se över dina alternativ?

– Det får du ta med Daniel (Andersson, sportchef i Malmö FF).

Har klubbar visat intresse? 

– Det har de.