Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: HIF förlänger med backtalang

Det har gått snabbt för Casper Widell i HIF:s A–lag.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
17–åringen belönas nu med ett långtidskontrakt av klubben.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Det har gått fort för Casper Widell i Helsingborgs IF.

Från att ”se och lära” har det efter skador och utlån på andra spelare snabbt blivit skarpt läge för den unge mittbacken – som nu belönas med ett kontrakt.

– Det stämmer att vi för ett tag sedan skrev ett kontrakt över säsongen 2022, säger chefsscouten Adil Kizil till Fotboll Skåne. 

Andreas Granqvist sjuk och skadad. 

Carl Thulin utlånad till Eskilsminne. 

Charlie Weberg i Gais.

Egzon Bejtulai med ett brutet avtal.

Plötsligt var Casper Widell först i kön när HIF skulle namnge sina spelbara mittbackar. 

17–åringen har imponerat så pass stort i den allsvenska inledningen att klubben nu väljer att skriva ett kontrakt som gäller över säsongen 2022. Det bekräftar chefsscouten Adil Kizil för Fotboll Skåne, som var först med uppgiften. 

– Det stämmer att vi för ett tag sedan skrev ett kontrakt med Casper Widell över säsongen 2022, säger chefsscouten Adil Kizil och fortsätter: 

– Vi såg tidigt att det är en enorm talang och ville säkra upp honom inför framtiden. Nu när han fått chansen att spela några matcher i allsvenskan är det tydligt att det är en spelare med väldigt stor potential.