Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Han blir ny assisterande i MFF

MFF:s nya assisterande tränare Nikola Trajkovic.
Foto: Pressbild / MFF:s hemsida
MFF:s sportchef Andreas Georgson och den tidigare sportchefen Daniel Andersson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF jagar nästa SM-guld med en delvis ny ledarsida.

Under fredagen presenterades nästa pusselbil: Nikola Trajkovic, 41, kliver in som klubbens nya assisterande tränare.

– Jag och Milos har träffats och haft kontakt i flera år, säger Trajkovic till MFF:s hemsida. 

Nikola Trajkovic kommer ursprungligen från Serbien där han bland annat blivit dubbel ligamästare med storklubben Röda Stjärnan. Under sin aktiva spelarkarriär gjorde Trajkovic även två landskamper för Serbien och flera ungdomslandskamper.

Som tränare kommer Trajkovic närmast från den serbiska klubben FK Radnicki Nis. Han har tidigare även tillhört Fløy IL från Kristiansand i södra Norge.

– Det känns verkligen spännande! Jag har arbetat med fotboll i Norge under flera år så jag har bra koll på Malmö FF. Det är en stor klubb med en lång historia och som ligger i framkant i Norden, säger Nikola Trajkovic till MFF:s hemsida.

Malmö FF har gjort om i ledarstaben sedan den danska succétränaren Jon Dahl Tomasson flyttade vidare strax innan årsskiftet.

Har haft kontakt med Milos i flera år

Den 7 januari presenterades Milos Milojevic som MFF:s nya huvudtränare.

– Jag och Milos har träffats och haft kontakt i flera år. Både när vi har jobbat i Norge och i Sverige men också i Serbien. Han är en av de bästa serbiska tränarna och vi ser på fotboll på samma sätt. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba, säger Trajkovic.

Fredagens rekrytering innebär att Malmö FF:s ledarsida säsongen 2022 bland annat består av huvudtränare Milos Milojevic, målvaktstränare Jonnie Fedel och de båda assisterande tränarna Jeffrey Aubyn och Nikola Trajkovic.

– Nikola har rekommenderats till oss via Milos nätverk med väldigt starka referenser både från hans arbete i Serbien och Norge. I våra samtal med Nikola har den bilden förstärkts och vi är säkra på att vi får en hårt jobbande lagspelare med djup kunskap om fotboll och med hjärtat på rätt plats som ansluter till MFF som assisterande tränare för herrlaget, säger sportchef Andreas Georgson till MFF:s hemsida.