Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Backen stannar i allsvenska nykomlingen

Adam Eriksson. Foto: BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Först Rasmus Jönsson.

Nu förlänger även vänsterbacken Adam Eriksson med Helsingborgs IF inför den allsvenska comebacken.

– För mig var det ett självklart val att stanna i HIF, säger Adam Eriksson.

Adam Eriksson fortsätter sin resa med Helsingborgs IF.

Vänsterbacken, som värvades av Henrik Larsson från Falkenbergs FF inför säsongen 2016, hade ett utgående kontrakt, men efter det allsvenska avancemanget blir nu 28-åringen kvar i HIF. Det nya kontraktet sträcker sig över 2+1 år.

– Det har varit på gång ett tag och nu när det är klart känns det jättebra. För mig var det ett självklart val att stanna i HIF. Jag trivs jättebra i staden och i klubben och ser väldigt mycket fram emot att spela i allsvenskan med HIF nästa år, säger Adam Eriksson i ett pressmeddelande.

Spelade samtliga minuter i superettan

Eriksson startade varje match och spelade samtliga minuter under superettan-säsongen 2018. Totalt har han spelat 100 tävlingsmatcher för HIF under sina tre säsonger i klubben.

– Det är så klart viktigt att vi med stor kontinuitet kan fortsätta arbeta med laget och vårt spel. I Adam har vi en spelare som väldigt ofta är uttagningsbar och har sin styrka i det offensiva spelet. Han håller på att bygga upp sin egen historia i klubben så det är skönt att vi nått en överenskommelse om ett fortsatt samarbete, säger HIF:s huvudtränare Per-Ola Ljung.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!