Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Aubynn blir ny assisterande i MFF

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MFF:s jakt på en assisterande tränare är över. 

Kvällsposten kan nu avslöja att tidigare spelaren och numera U19–tränaren Jeffrey Aubynn tar klivet upp i A-staben efter Daniel Bäckströms flytt till Uppsala. 

Samtidigt blir Max Westerberg ny huvudtränare för U19.

Ett par veckor innan säsongsslutet 2020 meddelade MFF:s assisterande tränare Daniel Bäckström att han lämnar klubben efter bara ett år på posten. Bäckström angav personliga skäl som anledning till flytten, däribland möjligheten att få vara närmare familj och flickvän i Stockholm. 

Nyligen blev Bäckström presenterad som ny huvudtränare i Sirius efter att Henrik Rydström lämnat klubben – samtidigt har Malmö FF träffat ett flertal kandidater som setts som tänkbara ersättare till Bäckström som kom till MFF från Örebro.

Aubynn klar som assisterande

Nu är jakten över – samstämmiga uppgifter till Kvällsposten gör gällande att Jeffrey Aubynn, tidigare spelare i MFF och i dag ansvarig för klubbens U19–lag, är klar som assisterande tränare till Jon Dahl Tomasson tillsammans med Remy Reijnierse. 

Aubynns nya tjänst innebär också att Max Westerberg, nuvarande U17-tränare, tar över huvudansvaret för Malmö FF:s U19-lag. 

Aubynn representerade MFF mellan 2008 och 2011, där det blev sammanlagt 78 matcher. Han har även under sin spelarkarriär representerat Bayern München, Halmstad, Örgryte, Århus, Hammarby och Gais.

Om inget oförutsett inträffar kommer MFF att offentliggöra lösningen inom kort.

Kvällsposten har sökt MFF:s sportchef Daniel Andersson.